همانطور که میدانید میرزا قاسمی از اصیلترین غذاهای خطه شمال است. تاریخچه میزرا قاسمی به نقل از قدیمیترها توسط محمد قاسم والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه کشف شده و آنقدر گسترش یافته که الان به یکی از غذاهای محبوب و معروف ایرانی تبدیل شده و سراسر کشورمان طبخ میشود.
خرید ادویه های ترکیبی و آماده
میرزا قاسمی با بادمجان کبابی، تخم مرغ و گوجه و همراه همیشگی غذاهای شمالی یعنی سیر تهیه میشود. این غذا به خاطر داشتن تخم مرغ یک غذای کامل به حساب میآید؛ اما میتوانید آن را در کنار برنج کته هم سرو کنید و لذت ببرید. با بی بی عطار همراه باشید تا خوشمزهترین میرزا قاسمی عمرتان را تجربه کنید.
مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی
بادمجان قلمی و شیرین: چهار عدد
سیر تازه : یک کله
رب گوجه فرنگی: نصف قاشق غذاخوری
چاشنی مرغ
گوجه فرنگی تازه: پنج عدد
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
لیمو ترش : یک عدد
تخم مرغ: چهار عدد
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
روغن زیتون : شش قاشق غذاخوری
طرز تهیه میرزا قاسمی
مرحله اول
میرزا قاسمی هم مانندکشک بادمجان یکی از آن خوراکهای خوشمزه ای است که میتوانید با بادمجان تهیه کنید. برای شروع بادمجانها را تا زمانی که پوست آنها به طور کامل ذغالی و داخل آن پخته نشده، روی ذغال نگه دارید تا کاملاً کبابی شوند. میتوانید یک سیخ چوبی داخل بادمجانها فرو کنید تا متوجه شوید کاملاً پخته شدهاند. حالا بادمجانها را کنار بگذارید تا سرد شوند.
۱۰خاصیت فوقالعاده تخم گشنیز
مرحله دوم
گوجه فرنگی میرزا قاسمی را رنده کرده و سیر را خیلی ریز ساطوری کنید. یک شش قاشق غذاخوری داخل تابه بریزید و تا زمانی که روغن زیاد داغ نشده تابه را روی شعله بگذارید سپس سیر خرد شده و زردچوبه را به روغن اضافه کنید و چند ثانیه با شعله ملایم تفت دهید. بادمجانها را خوب پوست کنید، سپس ساطوری کرده و به مواد اضافه کنید. مواد را یک دقیقه تفت دهید.
مرحله سوم
حالا گوجه فرنگی را داخل تابه بریزید و در تابه را بگذارید. شعله را کم کنید و اجازه دهید آب مواد کشیده شود سپس آب لیمو و رب را به میرزا قاسمی خود اضافه کنید و کمی تفت دهید. نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و خوب هم بزنید. تخم مرغها را روی مواد شکسته و بدون اینکه هم بزنید در تابه را بگذارید.
مرحله چهارم
بعد از بسته شدن کامل تخم مرغها در تابه را برداربد و آنها را تکه تکه کنید و مواد را هم بزنید تا تخم مرغها کامل خرد شوند. در آخر میرزاقاسمی را در ظرفی مناسب کنار برنج کته یا نان سرو کنید و با جعفری تزیین کنید. نوش جان!