همه چیز در مورد ادویه پاپریکا

ادویه‌های موجود در قفسه‌های آشپرخانه به عنوان طعم دهنده‌های اصلی در آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در کنار نمک و فلفل قرمز و سیاه، پاپریکا یکی از ادویه‌های رایج در جهان است که علاوه بر عطر خوبی که به غذا می‌بخشد، رنگ و طعم مطبوعی هم دارد.

در ایران این ادویه محبوب حتی در آشپزی سنتی هم جای خود را پیدا کرده و در انواع و اقسام غذاها از آن استفاده می‌شود. در یان مقاله سعی داریم درباره ادویه پاپریکا، کاربردها و خواص آن با شما صحبت کنید :

 

پاپریکا چه مزه ای دارد؟

شاید وقتی اولین بار اسم ادویه پاپریکار را شنیدید از خودتان سوال کنید، ادویه پاپریکا از چه موادی درست می‌شود، پاپریکا ادویه قرمز خوش رنگ، در واقع از نوعی فلفل (معمولاً فلفل دلمه ای رنگی) تهیه می‌شود.

اینکه ادویه پاپریکا تند است یا نه با توجه به نوع فلفل مورد استفاده می‌تواند متفاوت باشد . پاپریکا از لحاظ طعم و تندی می‌تواند طیفی از طعم ملایم و شیرین تا تند و دودی داشته باشد. مهم ترین عامل برای طعم پاپریکا، به چگونگی تولید آن بستگی دارد. پاپریکای که در ایران به عنوان ادویه پاپریکا به فروش می رسد معمولا طعم ملایمی دارد.

برای تهیه پاپریکایی که طعمی شیرین و ملایم دارد از فلفل دلمه ای یا فلفل های دیگر استفاده می‌شود و قسمت دانه ها و غشای درونی فلفل برداشته می‌شود؛ زیرا قسمت دانه‌ها در فلفل حاوی ماده کپسیسین است و کپسیسین همان ماده ای است که باعث تندی فلفل قرمز و دیگر انواع می‌شود.

برای تهیه پاپریکاهای تند، برخی از دانه ها و غدد کپسیسین (یا رگ ها) را حذف نمی کنند تا به همراه فلفل خشک شود و بعد از آن پودر پاپریکا تولید می‌شود. برای تهیه پاپریکای دودی نیز، فلفل ها را پیش از پودر کردن، دود می دهند.

پودر پاپریکا در چه غذاهایی استفاده می‌شود؟

اگر شما هم می خواهید بدانید ادویه پاپریکا کجا استفاده می‌شود با ما در این مقاله همراه باشید :

پودر پاپریکا به دلیل طعم ملایم و رنگ خوبی که به غذا می‌دهد، به عنوان ادویه خوش رنگ و طعم، در بیشتر غذاها مورد استفاده قرار می گیرد، این ادویه خوشرنگ و طعم معمولاً بعد از اضافه شدن به غذا و ترکیب با روغن، رنگ خوب خود را به غذا می‌دهد و در انواع خورش، پلوهای مخلوط، خوراک‌ها، مرینیت جوجه کباب، سوپ و حتی انواع فست فود و ساندویچ‌ها استفاده می‌شود.

اضافه کردن پاپریکا به خورش قیمه، املت یا در موقع گریل کردن مرغ برای انواع ساندویچ هم از پیشنهادهای ویژه برای استفاده از این ادویه خوش رنگ است.

در موقع طبخ انواع کباب ها یا مرینیت جوجه کباب، پاپریکا نقش ویژه ای در عطر و رنگ این غذاها دارد، خصوصاً اگر نوع دودی این ادویه به مخلوط طعم دهنده های کباب گوشت و جوجه کباب اضافه شود، کباب شما علاوه بر برخورداری از یک طعم بهشتی، رنگ زیبایی را نیز به خود خواهد گرفت.

از این ادویه برای تهیه سس پیتزاهای خانگی استفاده کنید تا نان پیتزا علاوه بر برخورداری از یک رنگ قرمز طبیعی، طعمی منحصر به فرد نیز به خود بگیرد.

هم چنین این ادویه در انواع همبرگر، مرغ و ماهی سوخاری و انواع سس‌ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بسیاری از کارخانه‌های سوسیس و کالباس سازی نیز از این ادویه در فرآورده های خود استفاده می‌کنند، با این حال چنانچه مایل هستید سوسیس و کالباس خانگی تهیه کنید، از این ادویه غافل نشوید. هم چنین در غذاهایی مانند فلافل و سوسیس بندری نیز ادویه پاپریکا می‌تواند طعم و رنگ به یادماندنی به شما بدهد.

 

خواص ادویه پاپریکا

پاپریکا یا فلفل دلمه ای منبع خوبی از ویتامین C و بیوفلاونیدن (یکی از انواع آنتی اکسیدان که از فعالیت رادیکال‌های آزاد جلوگیری کرده و از سرطان و بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند) می‌باشد. فلفل دلمه ای قرمز (پاپریکا) سه برابر نیاز روزانه بدن حاوی ویتامین C می‌باشند. مصرف مرتب فلفل دلمه ای در رژيم غذايی، شدت و طول دوران سرماخوردگی را كاهش می‌دهد.

پودر پاپریکا دارای ویتامین k است که این ویتامین یکی از بهترین داروها برای رفع خونریزی و انعقاد است. پاپریکا تحریک کننده ترشحات معده ای بوده و سوء هاضمه را به خوبی از بین می برد. 

فلفل پاپريكا شامل مقدار فراوانی بتاكاروتين نيز هست (بتاكاروتين می تواند در بدن تبديل به ويتامين A شود). فلفل دلمه ای، حاوی ويتامين B6 و اسيد فوليک است كه در رفع گرفتگی رگ های قلبی و بيماری های ديابتی تاثيرگذار است. فيبر موجود در فلفل دلمه‌ای می تواند كلسترول را كه عامل ديگری برای ابتلا به حمله قلبی و سكته است، كاهش دهد.

پاپریکا خواص ضدعفونی كننده نيز دارد. اين گياه مفيد دارای كلروفيل و ويتامين پی (بيوفلاونوئيدها واقعا در گروه ويتامين ها قرار نمی گيرند اما بعضی مواقع با نام ويتامين P خوانده می شوند. بيوفلاونوئيدها برای جذب ويتامين C لازم هستند و اين دو بايد با هم دريافت شوند.)

پاپريكا تحريک كننده ترشحات معده ای بوده و سوء هاضمه را به خوبی از بين می برد 

اين فلفل خواص ضدعفونی كننده نيز دارد. كپساسين موجود در فلفل، بويژه در فلفل معمولی، تركيب شيميايی دارد كه موجب تحريک سيستم ايمنی شده و به اين سيستم در حمله به عوامل عفونی كمک می كند.

پاپریکا منبع خوبی برای ویتامین C است و تقریباً سه برابر نیاز روزانه بدن از این ویتامین را داراست به همین دلیل می تواند به خوبی در دوران سرماخوردگی کمک کننده باشد. هم چنین این ادویه سرشار از ویتامین K است و برای جلوگیری از خونریزی مفید است و برای کسانی که مشکل انعقاد خون دارند، می تواند مفید باشد. پاپریکا هم چنین دارای بتاکاروتن است که ماده اصلی برای تولید ویتامین A است.

همان طورکه گفتیم، پاپریکا سرشار از ویتامین C است، بنابراین برای درمان انواع بیماری‌های ویروسی و حتی کرونا می تواند کمک کننده باشد؛ بنابراین از استفاده از آن غفلت نکنید.

طرز تهیه پاپریکا در خانه

برای تهیه پاپریکا در منزل می‌توانید از فلفل‌دلمه ای های رنگی استاده کنید و پودر پاپریکا را تهیه کنید:

مرحله اول

برای تهیه پودر پاپریکا خانگی ابتدا فلفل دلمه ای ها را از وسط برش می‌زنیم و دانه ها و قسمت های اضافی آن‌ را خارج می‌کنیم و فلفل دلمه ای ها را به صورت خلال های نازک خرد کرده و در سینی مناسب می چینیم.

مرحله دوم

سینی رادر مقابل نور خورشید قرار می دهیم که نسبت به قدرت نور خورشید بین ۲ تا ۵ روز زمان برای خشک شدن فلفل دلمه ای ها زمان لازم است. البته اگر از فر برای خشک کردن استفاده کنیم، خیلی سریع تر آماده می‌شود.

مرحله سوم

فر را با کمترین حرارت روشن می‌کنیم و سینی حاوی فلفل دلمه ای را داخل فر قرار می‌دهیم. هر زمان احساس کردیم فر بیش از حد داغ شده است آنرا به مدت ۴۵ دقیقه خاموش می‌کنیم تا حرارتش کم شود و رنگ فلفل دلمه ای ها را قهوه ای نکند.

مرحله چهارم

پس از اینکه فلفل‌دلمه ای‌ها خشک شدند بلافاصله آنها را داخل آسیاب می ریزیم و پودر می‌کنیم. توجه داشته باشید که اگر فلفل‌دلمه ای خشک شده در فضای خانه بماند، رطوبت محیط را جذب می‌کند و دیگر به خوبی آسیاب نمی‌شود.

مرحله پنجم

یکی از نکات مهم دیگر برای تهیه پاپریکا این است که زمانی که فلفل دلمه ای‌ها را آسیاب کردیم کمی روغن مایع به آنها اضافه کنیم. این کار علاوه بر اینکه به خوشرنگ تر شدن پاپریکا کمک می‌کند، باعث می‌شود چسبندگی پاپریکا کمتر شود.

شرایط نگهداری از ادویه پاپریکا

پس از اینکه پاپریکا آماده شد آنرا داخل ظرف شیشه ای درب دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید. این کار باعث می‌شود که طعم و عطر پاپریکا تا مدت زیادی ثابت باقی بماند. البته برای نگهداری بیشتر از یکسال باید پاپریکا را فریز کنیم.

 

نظرات (0)

    برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب خود شوید یا ثبت نام کنید.