طرز تهیه مرغ بریان ؛ غذای مجلسی و خوب آب و رنگ
مرغ بریان یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در سراسر جهان است و به عنوان یک غذای بین المللی شناخته میشود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با بی بی عطار همراه باشید.
ادویه مرغ بریان
مواد لازم برای ۴ نفر
مرغ کامل : یک عدد متوسط
زعفران دم کرده : ۵ قاشق غذاخوری
کره : ۵۰ گرم
گوجه فرنگی : ۲ عدد متوسط
برگ بو : ۲ عدد
فلفل دلمه ای : یک عدد بزرگ
پیاز : ۲ عدد متوسط
ادویه مرغ بریان: به میزان لازم
نمک : به میزان لازم
رزماری و پاپریکا : به میزان لازم
مرحله اول
برای تهیه مرغ بریان مجلسی ابتدا محتویات داخل بدن مرغ را با دست خارج میکنیم، به هیچ وجه داخل بدن مرغ را با کارد برش نزنید. پس از اینکه مرغ را به خوبی تمیز کردیم آن را می شوییم و کنار میگذاریم تا آب اضافی آن خارج شود و آبش به طور کامل کشیده شود.
مرحله دوم
پس از اینکه مرغ خشک شد با یک قاشق غذاخوری نمک تمام قسمتهای داخلی و خارجی بدن مرغ را ماساژ میدهیم، سپس پیاز و فلفل دلمهای را به صورت خلالی درشت کنیم و داخل یک ظرف با ادویهها (پاپریکا، فلفل سیاه و رزماری ) به خوبی مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
حالا مخلوط پیاز و فلفل دلمه ای را به همراه برگ بو داخل شکم مرغ قرار میدهیم و مرغ را داخل یک کیسه فریزر زیپ دار قرار میدهیم و به مدت حداقل ۸ ساعت ( تا ۲۴ ساعت ) داخل یخچال قرار میدهیم تا به طور کامل طعم دار شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه مرغ به خوبی استراحت کرد آنرا از یخچال خارج میکنیم و مواد داخل آن را خارج میکنیم و کنار میگذاریم. حالا با ادویه مرغ بریان تمام قسمتهای بدن مرغ را ماساژ میدهیم. این ادویه یکی از ادویههای ترکیبی است که با استفاده از چندین و چند ادویه خوش عطر طعم عالی و رنگ جذابی به مرغ بریان شما خواهد داد
مرحله پنجم
حالا مجددا مرغ را داخل یک ظرف در بسته به مدت ۳۰ دیگر داخل یخچال قرار میدهیم. پس از گذشت این زمان مرغ را از یخچال خارج میکنیم و مقداری از فلفل دلمهای و پیاز خرد شده را به همراه گوجه فرنگیهای خرد شده داخل شکم مرغ قرار میدهیم.
مرحله ششم
در این مرحله با یک نخ مناسب شکم مرغ را با دقت و با کوکهای کم فاصله می دوزیم، در آخر بالها و رانهای مرغ را به سمت داخل بدن میدوزیم. شکل دوختن بدن مرغ مهم نیست، فقط باید طوری باشد که پس از پخت مرغ باز نشود و ظاهری مجلسی داشته باشد.
مرحله هفتم
در این مرحله سیخهای جوجه گردان را به صورتی داخل بدن مرغ فرو میکنیم که هنگام چرخیدن سیخها، مرغ تکان نخورد یا اینکه از روی سیخها نچرخد. حالا کره را به همراه چهار قاشق غذاخوری از زعفران دم کرده (زعفران را غلیظ دم کنید) روی حرارت قرار میدهیم تا کره ذوب شود. سپس از مخلوط کره و زعفران روی بدن مرغ میمالیم و سیخهای جوجه گردان را سر جایشان قرار میدهیم و فر را با حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم و اجازه میدهیم مرغ به مدت حدودا یک ساعت و ۳۰ دقیقه به طور کامل بریان شود.
مرحله هشتم
در میانه پخت هر ۳۰ دقیقه یک بار مقداری از مخلوط زعفران و کره را روی مرغ میمالیم تا مرغ بریان لذیذتری داشته باشیم. پس از اینکه مرغ آماده شد آن را در یک ظرف مناسب قرار میدهیم و نخهایش را با قیچی خارج میکنیم.
خرید ادویه مرغ بریان
کثیف شدن فر
یکی از مشکلاتی که خانمهای خانهدار با درست کردن مرغ بریان دارند، این است که پس از اینکه مرغ پخت داخل فر را کاملاً چرب میکند و تمیز کردن آن کار راحتی نیست. برای رفع این مشکل میتوانید مرغ را داخل ظرف بپزید.
برای این منظور مرغ را به همراه مواد مرینت داخل یک ظرف پیرکس قرار دهید، سپس روی ظرف را با یک فویل آلومینیومی بپوشانید و در فر قرار دهید تا مرغ آماده شود. پس از اینکه مرغ به طور کامل پخت روی آنرا با روشن کردن گریل طلایی کنید.
پس از اینکه پخت مرغ بریان به پایان رسید، به هیچ وجه نباید سریعاً اقدام به برش زدن آن کنیم. باید اجازه دهیم مرغ به مدت ۱۵ دقیقه در دمای محیط بماند تا هنگام برش زدن متلاشی نشود. ضمن اینکه اینکار باعث میشود رطوبت و نرمی مرغ افزایش یابد.
منبع : چی شی
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!