نگاهی متفاوت به ادویه کاری
ادویه کاری در واقع ترکیبی از ادویهها و مواد مختلف است که در غذاهای مختلف مفید واقع میشوند. بسته به منشاء و سلایق شخصی آن، ترکیبات آن نیز بسیار متفاوت است. برخی از رایجترین مواد موجود در کاری شامل زنجبیل، دارچین، گشنیز، شنبلیله و زردچوبه است. علاوه بر این، هل، فلفل کاین و دانه خردل نیز اغلب در مخلوط ادویه کاری وجود دارند. بسیاری از این ترکیبات ظرفیت قابل توجهی از فواید را برای سلامتی دارا هستند. با بی بی عطار، فروشگاه آنلاین خرید ادویه همراه باشید.
1. پیشگیری از بیماریهای شناختی
بسیاری از ادویهجات در ادویه کاری وجود دارد که به سلامت روان فرد کمک میکند. کورکومین (نوعی ماده موجود در زردچوبه) موجود در ادویه کاری رادیکالهای آزاد در سیستم عصبی را کاهش میدهد. بنابراین، ادویه کاری که سیستم ایمنی قوی ایجاد کرده و مواد سمی موجود در بدن را از بین میبرد.
2. از بیماری آلزایمر جلوگیری میکند.
زردچوبه احتمالاً با ارزشترین عنصر ادویه کاری است و یکی از اجزای آلی زردچوبه کورکومین نام دارد. محققان کورکومین را به کاهش موادی که رادیکالهای آزاد در مسیرهای عصبی مغز رسوب میکنند؛ مربوط دانستهاند. این ماده، سیستم ایمنی بدن را تحریک میکند تا آمینو اسیدهای تشکیل دهنده این مواد رسوبی را از بین ببرد و از این طریق افت شناختی و احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. مطالعات مداوم سعی در برقراری ارتباط محکم مصرف پودر کاری با میزان آلزایمر در هند دارد که به طور قابل توجهی میزان ابتلا به آلزایمر، پایین تر از بسیاری از کشورهای دیگر است.
3. سلامت قلب
سرخجه و ریحان خشک که اغلب در ادویه کاری یافت میشوند، از بین برنده کنندههای بسیار مؤثر هستند که به این ترتیب در پیشگیری از بیماری های قلبی کمک میکنند. فیبر موجود در بیشتر اجزای کاری نیز به مدیریت کلسترول کمک میکند.
4. تسکین درد و التهاب
یکی از مهمترین مواد تشکیل دهنده ادویه کاری زردچوبه است. زردچوبه در تسکین دردهای مفاصل و درمان التهاب بسیار مؤثر است.
5. سلامت استخوان
کلسیم، فسفر و منیزیم همه در حفظ سلامت ماهیچههای استخوان مفید هستند و در کند شدن روند تحلیل مهم هستند. یک قاشق غذاخوری ادویه کاری ممکن است حاوی 30 میلی گرم کلسیم میباشد.
6. پشتیبانی از کبد
زردچوبه، که جزئی جدایی ناپذیر از ادویه کاری است، حاوی ترکیب آنتی اکسیدانی کورکومین است که برای سم زدایی کبد یافت میشود. کبد به عنوان یکی از بزرگترین سیستمهای تصفیه بدن است که تمام مواد غذایی و مواد مغذی موجود در آن پردازش میشود.
7. ضد باکتریایی
گشنیز خشک گیاهی افزودنی و چاشنی است که معمولا به ترکیبات سنتی ادویه کاری اضافه میشود، دارای خاصیت ضدباکتری و ضدقارچ است. حتی دریافته شده است که از بیماریهایی مانند E.coli و بسیاری از عفونتهای مرتبط با روده جلوگیری میکند.
8. هضم
دریافته شده است که ادویه کاری علاوه بر اینکه به بدن شما کمک میکند تا مواد مغذی به میزان کافی در آن جذب شوند، در عین حال هم ایسایی کامل و سالم را برای روده تثبیت میکند. ادویه کاری سرشار از فیبر رژیم غذایی است و به حرکت در آمدن بهتر مواد در روده کمک میکند.
9. تقویت کننده متابولیسم
مقدار چشمگیر پروتئین موجود در ادویه کاری به انتقال مواد مغذی از قسمتی به دیگر قسمتهای بدن کمک میکند. بنابراین، در هضم و گوارش کلی فرد کمک میکند.
10. ضد پیری
جلوگیری از استرس اکسیداتیو و آسیب با مقادیر فراوان آنتی اکسیدانی موجود در ادویه کاری امکان پذیر است.
11. پیشگیری از سرطان
آنتی اکسیدانهای موجود در مخلوط گیاهی ادویه کاری، آن را به یک مدعی برتر برای پیشگیری از سرطان تبدیل میکنند. در بین اجزای آنها، کورکومین یافت شده، تومورها و رشدهای مختلف سرطانی را در بدن هدف قرار میدهد.
12. استفاده از ادویه کاری برای بهبود سرماخوردگی
اگر می خواهید در فصل زمستان دچار سرما خوردگی نشوید، بهتر است ادویه کاری استفاده کنید، زیرا گیاهی خاص به نام فنوگرک که از آن در تهیه ادویه کاری استفاده میشود می تواند درمانگر سرماخوردگی، گریپ و حتی عفونت ها باشد.
13. کاری، ادویه ای مفید برای لاغر شدن
اگر قصد دارید لاغر شوید، ادویه کاری را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. فلفل قرمز موجود در ادویه های کاری، سبب افزایش دمای بدن و سوختن کالری ها میشود و به شما کمک میکند که در وعده غذایی بعدی کمتر غذا بخورید. عامل این اثرگذاری قوی و آشکارترکیب فعال موجود در فلفل موسوم به «کپسایسین» است.
برخی ادویهها و مواد غذایی میتوانند باعث افزایش خطر سقط جنین در خانمهای باردار شوند که بهتر است از آنان پرهیز کنند. ادویه کاری به علت اینکه از چندین نوع ادویه تشکیل شدهدر دوران بارداری باید با احتیاط مصرف شود. در این دوران خانمهای باردار نباید غذاهای تند و پر ادویه را بیش از حد مصرف نمایند اما مصرف این غذاها به مقدار کم مشکلی ایجاد نمیکند.
ادویه از 6 ماهگی میتواند به غذای کودک اضافه گردد؛ ادویه مناسب برای کودکان زردچوبه و دارچین است. ادویههایی مانند فلفل سیاه یا قرمز، آویشن و یا کاری را باید بعد از 15 ماهگی به مقدار کم به غذای کودک اضافه گردد زیرا ممکن است سبب آلرژی، تحریکپذیر شدن دستگاه تنفس و یا حتی عکسالعملهای شدید پوستی گردد.
برای تهیه ادویه کاری همه مواد را به صورت پودر درآورده و با هم مخلوط کنید و خیلی کم مواد مخلوط شده را تفت دهید. سپس ادویه را در یک ظرف شیشه ای بریزید و در آن را محکم کنید و در یک جای خشک نگهداری کنید.
احتیاط:
پودر کاری از جنبههای خوشمزه و مغذی رژیم رژیم غذایی فرد است، اما عوارض جانبی بالقوه ای را نیز به همراه دارد. پودر کاری به عنوان یک ضد منعقد کننده خون شناخته شده است، بنابراین اگر از قبل داروهای رقیق کننده خون استقاده میکنید، باید با پزشک خود مشورت کنید تا خطرات خونریزی بیش از حد از بین برود. همچنین، تحقیقات نشان داده اند که ادویه کاری باعث تحریک کننده کیسه صفرا یا افرادی است که دارای التهابات موجود در کیسه صفرا هستند. ادویه کاری انقباضات کیسه صفرا را تحریک میکند، که برای افرادی که دارای کیسه صفرا سالم هستند خوب است، اما میتواند برای کسانی که سنگ کیسه صفرا یا انسداد مجاری صفراوی دارند بسیار دردناک باشد.
منبع: نمناک
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!