طرز تهیه کابلی پلو یا قابلی پلو افغانی ؛ خوشمزه و مجلسی با گوشت
کابلی پلو یک غذای مجلسی و بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که اصالتی افعانستانی دارد، این غذا را برای مراسم خاص تهیه میکنند عطر و بوی این غذای هوش از سر میبرد. این غذا را بانوان خراسانی هم طبخ میکنند. قابلی پلو طعم غذای شاهانه افغانستان را به ما میچشاند جدا از طعم و زیبایی، این غذا بسیار مغذی هم میباشد. امروز قصد داریم تا طرز تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت را به شما آموزش دهیم، پس با بی بی عطار همراه باشید.
برنج : ۴ پیمانه
گوشت خورشتی : ۴۰۰ گرم
پیاز نگینی شده : یک عدد
سیر رنده شده : یک حبه
هویج رنده شده : ۳ عدد
کشمش : یک پیمانه
پودر زنجبیل : یک قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و پودر دارچین : به میزان لازم
روغن : به میزان لازم
خلال یا پرک بادام : به میزان لازم
مرحله اول اماده سازی برنج:
ابتدا برنج را شسته و به مدت دو ساعت به همراه نمک خیس کنید و بعد برنج را آبکش کرده و آماده بگذارید.
مرحله دوم آماده سازی گوشت:
ابتدا داخل تابه مناسبی کمی روغن ریخته و پیاز را داخل آن خوب تفت دهید. پیاز که طلایی شد، سیر را افزوده و به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زنجبیل این مواد را خوب تفت دهید تا عطر ادویهها به مشام برسد.
مرحله سوم افزودن گوشت:
حالا مرغ را به این مواد افزوده و خوب تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا یک لیوان آب جوش روی گوشت میریزیم و اجازه میدهیم تا خوب بپزد در نهایت باید گوشت نرم، لذیذ و کم آب تهیه شود.
مرحله چهارم آماده سازی مواد رویه:
داخل تابه مناسبی روغن ریخته و هویج را داخل تابه خوب تفت میدهیم تا کاملاً نرم شود، حالا کشمش و پودر دارچین را میافزاییم و بعد از تفت کوچکی از روی حرارت برمیداریم.
مرحله پنجم دم گذاشتن کابلی پلو:
در این مرحله قابلمه ای را چرب میکنیم و از ته دیگ مورد علاقه مان ته قابلمه میچینیم و بعد برنج را داخل قابلمه ریخته و یک لایه از هویج آماده شده میریزیم تا مواد تمام شود(مقدار کمی از هویج و کشمش را برای تزئین غذا نگه میداریم) حالا دمکنی گذاشته و اجازه میدهیم تا برنج کاملاً دم بکشد.
مرحله ششم سرو کابلی پلو:
برنج که دم کشید داخل دیس زیبایی کشیده مرغ آماده شده را کنار آن میگذاریم و با هویج و کشمش باقی مانده کابلی پلو را تزئین و نوش جان کنید.
منبع: https://ashmazi.com
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!