طرز تهیه سس پایه کاری به همراه خورش کاری مرغ هندی
سس پایه کاری را میتوان برای بسیاری از انواع مختلف خورشهای کاری استفاده کرد، این سس پایه برای صرفه جویی در زمان و سرعت عمل در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. به این صورت که شما میتوانید این سس را تهیه کنید و برای هر بار مصرف در ظروف فریزری نگهداری کنید و در موقع پخت به مواد دیگر اضافه کنید و زمان آشپزی را به حداقل ممکن برسانید. این روشی است که بسیاری از رستورانهای هندی بریتانیایی برای سرعت بخشیدن به فرآیند تهیه کاری استفاده میکنند. با بی بی عطار برای آموزش سس پایه کاری و نکات مرتبط با آن همراه باشید.
پیاز خرد شده: 6 عدد متوسط
سیر: 8 حبه
روغن آفتابگردان : نصف فنجان
زنجبیل ریز شده: ۲ قاشق غذاخوری
ادویه گرام ماسالا: ۲ قاشق غذاخوری
گشنیز آسیاب شده: 2 قاشق غذاخوری
پودر زیره : یک قاشق غذاخوری
پاپریکا : یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: یک و نیم قاشق چایخوری
دارچین آسیاب شده: یک قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
هل آسیاب شده: ¼ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای قرمز و سبز: هر کدام یک عدد
هویج متوسط : یک عدد
گوجه فرنگی: 400 گرم
آب مرغ یا سبزیجات : 2 لیتر
روغن را در یک تابه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید.
پیازها را اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه تا زمانی که کمی قهوه ای و کاراملی شود، تفت دهید.
سیرخرد شده، زنجبیل چرخ شده، ادویه گرام ماسالا، گشنیز تازه خورد شده، پودر زیره، پاپریکا، زردچوبه، دارچین، نمک، پودر فلفل سیاه، هل و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه ای تفت دهید.
حالا زمان اضافه کردن فلفل دلمه ای قرمز و سبز است، هویج و گوجه فرنگی خورد شده را هم اضافه کنید. آب مرغ یا سبزیجات را اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید جوش بیاید و یک ساعت با درب بسته مواد خوب پخته شود.
حرارت را خاموش کنید، اجازه دهید خنک شود، سپس با استفاده از مخلوط کن همه مواد را میکس کنید تا مایه غلیظ یکدستی به دست بیاید.
تهیه این سس حدود 14 دقیقه طول میکشد. طعم این سس خیلی خوب است، میتوانید حتی آن را به عنوان سوپ به همراه کمی نان سیر سرو کنید.
نحوه تقسیم بندی
برای بسته بندی و فریز این سس حدود یک فنجان برای هر نفر کافی است که با توجه به این میزان نیاز، میتوانید بستههای فریزری خود را آماده کنید و برای هر بار استفاده یکی از بستهها را از فریزر خارج و در دمای محیط یخ زدایی کنید و طبق دستوری که در زیر آمده است، خورش کاری خوشمزه خود را آماده کنید.
سینه مرغ خرد شده: 3عدد
سس کاری: 2 فنجان
پیازخلال شده: یک عدد
روغن : یک قاشق غذاخوری
کره: 2 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز خلالی : یک عدد
فلفل سبز خلالی: یک عدد
فلفل دلمه ای قرمز و سبز: هر کدام یک عدد
ادویه گرام ماسالا : یک قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
پودر زیره: یک قاشق چایخوری
تخم گشنیز آسیاب شده: یک قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
گشنیز تازه خرد شده : یک دسته کوچک
فلفل قرمز : در صورت تمایل
روغن یا کره را در یک ماهیتابه بزرگ گرم کنید و مرغ مکعبی خورد شده را به همراه پیاز خورد شده اضافه کنید. 5-4 دقیقه روی حرارت زیاد تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
فلفل قرمز و سبز و فلفل دلمه ای قرمز و سبز را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
حالا زمان اضافه کردن ادویههاست، گرام ماسالا، زردچوبه، نمک، زیره، گشنیز آسیاب شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
در آخر پوره گوجه فرنگی را به مخلوط درون تابه اضافه کنید وهم بزنید تا مرغ و فلفلها آغشته شوند و چند دقیقه ای حرارت دهید تا همه مواد مزه دار شوند.
حالا نوبت اضافه کردن جز اصلی خورش است. سس پایه کاری آمده را به خورش اضافه کنید و بگذارید اجازه دهید تا سس غلیظ و مرغ در سس خوشمزه کاری پخته شود. در نهایت گشنیز تازه را به خورش اضافه کنید و هم بزنید و حرارت را خاموش کنید.
این خورش خوشمزه را به همراه برنج ساده سرو کنید.
منبع: www.kitchensanctuary.com
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!