بی بی عطار
طرز تهیه کابلی پلو یا قابلی پلو افغانی ؛ خوشمزه و مجلسی با گوشت
  • اشپزی بین‌الملل

طرز تهیه کابلی پلو یا قابلی پلو افغانی ؛ خوشمزه و مجلسی با گوشت

کابلی پلو یک غذای مجلسی و بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که اصالتی افعانستانی دارد، این غذا را برای مراسم خاص تهیه می‌کنند عطر و بوی این غذای هوش از سر می‌برد. این غذا را بانوان خراسانی هم طبخ می‌کنند. قابلی پلو طعم غذای شاهانه افغانستان را به ما می‌چشاند جدا از طعم و زیبایی، این غذا بسیار مغذی هم می‌باشد. امروز قصد داریم تا طرز تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت را به شما آموزش دهیم، پس با بی بی عطار همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کابلی پلو مجلسی :

برنج :   ۴ پیمانه
گوشت خورشتی :   ۴۰۰ گرم
پیاز نگینی شده :   یک عدد
سیر رنده شده :   یک حبه
هویج رنده شده :   ۳ عدد
کشمش :    یک پیمانه
پودر زنجبیل :  یک قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و پودر دارچین :  به میزان لازم
روغن :   به میزان لازم
خلال یا پرک بادام :   به میزان لازم


طرز تهیه کابلی پلو یا قابلی پلو با گوشت


مرحله اول اماده سازی برنج:
ابتدا برنج را شسته و به مدت دو ساعت به همراه نمک خیس کنید و بعد برنج را آبکش کرده و آماده بگذارید.

مرحله دوم آماده سازی گوشت:
ابتدا داخل تابه مناسبی کمی روغن ریخته و پیاز را داخل آن خوب تفت دهید. پیاز که طلایی شد، سیر را افزوده و به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زنجبیل این مواد را خوب تفت دهید تا عطر ادویه‌ها به مشام برسد.

مرحله سوم افزودن گوشت:
حالا مرغ را به این مواد افزوده و خوب تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا یک لیوان آب جوش روی گوشت می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا خوب بپزد در نهایت باید گوشت نرم، لذیذ و کم آب تهیه شود.

مرحله چهارم آماده سازی مواد رویه:
داخل تابه مناسبی روغن ریخته و هویج را داخل تابه خوب تفت می‌دهیم تا کاملاً نرم شود، حالا کشمش و پودر دارچین را می‌افزاییم و بعد از تفت کوچکی از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله پنجم دم گذاشتن کابلی پلو:
در این مرحله قابلمه ای را چرب می‌کنیم و از ته دیگ مورد علاقه مان ته قابلمه می‌چینیم و بعد برنج را داخل قابلمه ریخته و یک لایه از هویج آماده شده می‌ریزیم تا مواد تمام شود(مقدار کمی از هویج و کشمش را برای تزئین غذا نگه می‌داریم) حالا دم‌کنی گذاشته و اجازه می‌دهیم تا برنج کاملاً دم بکشد.

مرحله ششم سرو کابلی پلو:
برنج که دم کشید داخل دیس زیبایی کشیده مرغ آماده شده را کنار آن می‌گذاریم و با هویج و کشمش باقی مانده کابلی پلو را تزئین و نوش جان کنید.

نکات و فوت و فن تهیه کابلی پلو:

  • هر چقدر مواد کشمش و هویج بیشتر باشد، این غذا لذیذتر می‌شود.
  • در صورت تمایل در مواد کشمش و هویج می‌توانید یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.
  • این غذا را با مرغ هم می‌توانید تهیه کنید و مرغ را دقیقاً به همین روش طبخ کنید.
  • خلال پسته و بادام هم برای تزئین این غذا بسیار مناسب است.

 

منبع: https://ashmazi.com

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

گزارش اشکال در سایت