کومپیر غذای معروف ترکیه و طرز تهیه آن
کومپیر، یک غذای ترکیه ای است، که باب طبع بسیاری از افراد است. در این مقاله میخواهیم شما را با کومپیر آشنا کنیم. از دیگر غذاهای ترکی نیز میتوان به چی کوفته، مانتی و سوتلاچ اشاره کرد.
شاید بعضی از شماها بدانید که کومپیر به عنوان معادل کلمه “سیب زمینی” در بعضی از قسمتهای آناتولی مورد استفاده قرار میگیرد، اما در واقع یک نوع وعده غذایی است که با سیب زمینیهای پخته شده تهیه میشود.
البته در ترکیه این غذا بیشتر به عنوان میان وعده و غذای خیابانی سرو میشود. کومپیر که بر طبق سلیقه مشتری پخته میشود به شکل سیب زمینی شکم پر میباشد، به طوری که سیب زمینیها را می پزند، بعد داخل آن را خالی میکنند و با کره کاملاً ترکیب میکنند تا ترکیبی نرم و کره ای به دست بیاید.
بعد از آن این ترکیب را مجدداً داخل سیب زمینی میریزند و موادی مثل ذرت، قارچ، نخودفرنگی، کاهو، خیارشور، زیتون سیاه و سبز، سوسیس و انواع سس روی کومپیر ریخته میشود. کومپیر فوق العاده لذیذ و خوشمزه است و در ترکیه بسیار محبوب میباشد. در ترکیه رستورانهایی هستند که فقط این غذا را سرو میکنند.
در رایج ترین نوع سرویس کومپیر، پنیر چدار رنده شده نیز با سیب زمینی مخلوط میشود، سوسیس پخته شده را برش داده و به داخل سیب زمینی اضافه می کنند و سالاد روسی روی آن قرار میدهد.
داستان این غذا بسیار جدید است. “Krumpir” نوعی سیب زمینی است که داخل فویل آلومینیومی در یوگوسلاوی پخته میشود و داخل آن سالاد می ریزند. سیب زمینی که انگلیسیها با ریختن سس در داخل آن می خوردند، در سال ۱۹۹۱ به کشور ترکیه آورده شد و با پر کردن داخل آن با افزودنیهای غنی و منحصر به فرد ترکها، به غذایی کاملاً جدید تبدیل شد.
اسم کومپیر از «کرومپیر» که در یوگسلاوی تهیه میشود گرفته شده است است؛ با این حال کومپیر ترکیه (Kumpir) از معروف ترین غذاهای ترک است که با دستور خاص پخت آن در ترکیه، از آن زمان به یکی از غذاهای محبوب ترکی تبدیل شده است. همچنین در ایران هم رستورانهایی هستند که این غذا را سرو میکنند.
سیب زمینی خیلی بزرگ : ۳ عدد
کنسرو ذرت : نصف پیمانه
کنسرو نخود فرنگی : نصف پیمانه
سوسیس خرد شده و سرخ شده : یک پیمانه
کالباس : ۴ ورق
خیارشور : یک پیمانه
فلفل شیرین قلمی : نصف پیمانه
پنیر پیتزای رنده شده : نصف پیمانه
سس مایونز : به میزان لازم
سس کچاپ : به میزان لازم
پودر آویشن : نصف قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: به میزان لازم
فلفل پول بیبر : به میزان لازم
ابتدا فر را با درجه ۲۰۰ درجه گرم میکنیم. سپس بعد از ۱۵ دقیقه وقتی خوب گرم شد، سیب زمینیها را شسته و داخل فویل میپیچیم و آنها را داخل سینی فر گذاشته و داخل فر قرار میدهیم و درجه فر را تا ۲۵۰ درجه یا کمی کمتر افزایش میدهیم.
چون سیب زمینیها بزرگ هستند تقریباً یک ساعت و نیم زمان می برد تا پخته شود و برای اینکه مطمئن شویم سیب زمینیها پخته چاقویی از روی فویل به داخل آن فرو میکنیم. با زدن چاقو اگر سیب زمینی نرم بود، پخته است و گرنه زمان پخت را بیشتر میکنیم. مواد لازم بالا را خرد کرده و کنار میگذاریم.
سپس سیب زمینی را همانطور که داغ است با چاقو برش زده البته برش را تا آخر نمی زنیم تا حالت سیب زمینی و کاسه ای اش را از دست ندهد. سپس داخلش را با قاشق تا حدی میتراشیم و پوره سیب زمینی را خالی میکنیم. سپس کمی نمک روی آن پاشیده و یک قاشق پر از پنیر پیتزا و کره را با پوره سیب زمینی مخلوط میکنیم.
تا پوره سیب زمینی سرد نشده پنیر را مخلوط میکنیم تا پنیر آب شود این مواد را دوباره به کاسه سیب زمینی برمیگردانیم و روی آن را از مواد خرد شده به دلخواه پر میکنیم. سپس روی آن سس مایونز و سس کچاپ میریزیم.
این غذا یک نوع غذای معروف ترکیه محسوب میشود که طعم و شکل جالبی دارد. البته در مغازههای ترکیه داخل سیب زمینی را به میل مشتری پر میکنند مثل پاستا، زیتون، ترشی، تخم مرغ و سالاد الویه و مواد گفته شده بالا. همچنین میتوانید به آن سوجوکهای خرد شده هم اضافه کنید و با کالباس روی آن را تزئین کنید که بستگی به سلیقه شخصی شما دارد. روی کومپیرها فلفل سیاه و پودر آویشن و پول بیبر بپاشید و سپس نوش جان کنید.
منبع : https://118tr.net
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!