خواص و مضرات فلفل قرمز چیلی برای بدن
فلفل چیلی ازمیوههای گیاهان فلفلی است که به خاطر طعم تندشان معروف هستند. آنها با فلفل دلمهای و گوجه فرنگی مرتبط هستند و بیشتر به گونهای تعلق دارند که از لحاظ علمی به عنوان کاپسیکوم آنوم شناخته میشود. انواع زیادی فلفل چیلی وجود دارند، مانند فلفل ماین و فلفل هالوپینو. با بی بی عطار، فروشگاه آنلاین خرید ادویه و خرید فلفل همراه باشید.
فلفل چیلی از ابتدا به عنوان ادویه و یا مواد جزئی در غذاهای مختلف، ادویهها و سسها استفاده میشده است که آنها معمولاً پخته، خشک و پودر میشوند. کپسایسین یک ترکیب گیاهی فعال در فلفل چیلی است که مسئول مزه تند و بسیاری از مزایای سلامتی آنها هستند.
فلفل چیلی خام عمدتاً از آب (88 درصد) و کربو هیدراتها (9 درصد) تشکیل شده است. جدول زیر مواد مغذی اصلی یافت شده در فلفل چیلی را نشان میدهد: ارزش غذایی فلفل چیلی:
فلفل چیلی، خام، قرمز - 100 گرم.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در فلفل قرمز چیلی:
فلفل چیلی غنی از ویتامینهای مختلف و مواد معدنی است با این حال، از آنجایی که تنها در مقادیر کم خورده می شوند، سهم آنها در مصرف روزانه بسیار کم است.
ویتامین C فلفل قرمز :
فلفل چیلی غنی از ویتامین C است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که برای ترمیم زخم و عملکرد سیستم ایمنی مهم میباشد.
ویتامین B6 فلفل قرمز :
عضوی از خانواده ویتامینهای B، که برخی از آنها عملکردهای مهمی در متابولیسم انرژی دارند.
ویتامین K1 فلفل قرمز چیلی:
که به عنوان فیلوکینون نیز شناخته می شود، برای لخته شدن خون و داشتن استخوانهای سالم و کلیهها ضروری است.
پتاسیم فلفل قرمز چیلی:
مواد مغذی ضروری که انواعی از عملکردها را در بدن انجام میدهد. مصرف کافی پتاسیم میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
ویتامینها و مواد معدنی فلفل قرمز
مس فلفل قرمز :
مس یک عنصر کشف آنتی اکسیدان اساسی است که برای داشتن استخوانهای قوی و نورونهای سالم، مهم است.
ویتامین A:
فلفل چیلی قرمز غنی از بتا کاروتن است که به ویتامین A در بدن تبدیل میشود.
فلفل چیلی منبع غنی کپسایسین تند است. آنها همچنین آنتی اکسیدان کاروتنوئیدها بسیار بالایی دارند، که با فواید سلامتی متعدد مرتبط هستند. ترکیبات فعال گیاهی در فلفل چیلی وجود دارند:
کپسنتین:
کاروتنوئید اصلی در فلفل چیلی قرمز، مسئول رنگ قرمز فلفل است و اغلب بیش از 50 درصد کل محتوای کاروتنوئید را تشکیل میدهد. ویژگیهای آنتی اکسیدانی قوی آن ممکن است، ضد سرطان عمل کنند.
ویولاگزانتین:
آنتی اکسیدان کاروتنوئید اصلی موجود در فلفل چیلی زرد، 37 - 68 درصد کل محتوای کاروتنوئید را تشکیل میدهد.
لوتئین:
اغلب فلفل چیلیهای سبز (نابالغ) غنی از لوتئین هستند، سطح لوتئین با بلوغشان کاهش مییابد. مصرف بالای لوتئین با بهبود سلامت چشم مرتبط بوده است.
کپسایسین:
مسئول مزه تند و بسیاری از تاثیرات سلامتی آنها است.
سیناپیک اسید:
یک آنتی اکسیدان است که به عنوان سیناپیک اسید نیز شناخته میشود و دارای فواید سلامتی بالقوه مختلفی است.
فرولیک اسید:
مانند سیناپیک اسید، فرولیک اسید یک آنتی اکسیدان است که ممکن است به محافظت در برابر بیماریهای مزمن مختلف کمک کند. مقدار آنتی اکسیدان فلفل قرمز بالغ (قرمز) بسیار بالاتر از فلفل نارس (سبز) است.
تقویت سیستم ایمنی:
فلفل چیلی به دلیل محتوای بالای ویتامینها، به ویژه ویتامین A و C به عنوان یک تقویت کننده ایمنی شناخته شده است. ویتامین A برای حمایت از بافت مخاطی از جمله مجاری تنفسی، مجاری ادراری و دستگاه گوارش بسیار ضروری است.
این سیستمها دفاع اولیه بدن دربرابر عفونتها و میکروبها هستند. ویتامین C به تشکیل و حفظ بافتهای ارتباطی و عروقی کمک میکند و اطمینان میدهد که بدن شما قوی است و گردش خون مناسب است.
افزایش متابولیسم:
کپسایسین درجه حرارت بدن شما را افزایش میدهد. این تولید گرما نیازمند افزایش کار متابولیسم است. اساساً خوردن فلفل چیلی ممکن است میزان متابولیک شما را افزایش دهد و باعث شود بدن کالری بیشتری بسوزاند.
فلفل قرمز برای افزایش سلامت قلب:
کپسایسین به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید کمک میکند که خطر تشکیل لخته خونی را کاهش میدهد و خطرات ناشی از حمله قلبی، سکته یا لخته خون کشنده را هم کاهش میدهد.
فلفل قرمز آرام کننده التهاب وسیع:
کپسایسین یک عامل ضد التهاب قوی است و در واقع باعث مهار فعالیت پپتیدهای ویژه در بدن میشود که باعث تحریک و التهاب میشود.
دردهایی مانند ورم مفاصل، سردرد، فشار سینوسی و درد مفاصل، معمولاً توسط واکنشهای التهابی به وجود می آیند. کپسایسین این واکنشها را آرام میکند و منجر به کاهش درد میشود.
فلفل قرمز غنی از ویتامینها و مواد معدنی:
فلفل چیلی غنی از ویتامین A و C و B و E (یک آنتی اکسیدان قوی که بدن را از رادیکالهای آزاد محافظت میکند) است.
همچنین دارای پتاسیم (مناسب برای حفظ سلامت سلولی، هیدراسیون و فشار خون مناسب)، آهن (در حفظ سطح مناسب اکسیژن موثر است)، منگنز (در تشکیل واکنشهای آنتی اکسیدانی در بدن کمک میکند)، منیزیم (برای عملکرد مناسب عصب و ماهیچه، تنظیم قند خون و سنتز پروتیین) است.
پیشگیر احتمالی برای سرطان:
برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف فلفل میتواند واقعاً مفید باشد و وجود سلولهای سرطانی خاص مانند سرطان پروستات و سرطان روده را کاهش دهد. علاوه بر این، مواد غنی آنتی اکسیدانی آن به بدن کمک میکند تا در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کند.
فلفل قرمز برای کمک به دیابت:
تحقیقات نشان داده است که خوردن غذاهای حاوی فلفل چیلی میتواند برای افرادی که از دیابت رنج میبرند، بسیار مفید باشد.به نظر میرسد که چیلی مقدار انسولین مورد نیاز برای هضم غذا، تبدیل به سطح کلی قند خون را کاهش میدهد. این کاهش در تولید انسولین نیز به کاهش فشار کبد کمک میکند. حتی افزودن مقدار کمی فلفل چیلی به رژیم غذایی شما میتواند منجر به بهبودی تدریجی و اما چشمگیری در وضعیت سلامتی شود. با فلفل ملایم شروع کنید و بعد انواع تندترش را امتحان کنید.
خنثی کردن اثر شیمیایی مواد آسیب رسان به بافتها:
فلفل قرمز حاوی ویتامین C فراوان است و آنتی اکسیدانی قوی بوده و اثر شیمیایی موادی که به بافت های بدن آسیب می رسانند را خنثی میکند.
خواص فلفل قرمز برای دندان و لثه
فلفل قرمز حاوی ویتامین C فراوان است که به استحکام لثه ها و دندانها کمک میکند.
بهبود کم خونی با فلفل قرمز
مصرف فلفل قرمز موجب جذب بهتر آهن در بدن میشود و برای افراد دچار کم خونی بسیار مفید است.
کاهش میزان کلسترول
اسید بیرنگ کپساسین موجود در فلفل، میزان کلسترول خون را کاهش میدهد و سبب کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن میشود. این ماده خاصیت ضد اکسیدی و ضدباکتری دارد.
استفاده دارویی از فلفل قرمز در مناطق مختلف آسیا
فلفل قرمز به دلیل وجود سطح بالای کاپسیسین طبیعت گرمی دارد و از دیر باز به عنوان دارو در مناطق مختلف آسیا بکار میرود.
کاهش شدت سیگنالهای درد
پودر فلفل در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای مزمن مفید است و مانند یک ضد درد عمل میکند، گر چه شاید در ابتدا درد به علت تحریک افزایش پیدا کند، اما سپس کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن مؤثر واقع میشود. مصرف فلفل قرمز سبب سوزش یا خارش نسبی میگردد، اما عوارض آن به زودی از بین میرود.
خاصیت ضدخونریزی فلفل قرمز
از مهمترین خواص فلفل قرمز خاصیت ضدخونریزی آن است. در برخی از نقاط دنیا برای بند آوردن خونریزی در موارد اوژانسی از فلفل استفاده میشود.
فلفل قرمز برای بهبود زخم و جراحت
خاصیت شگفت آور دیگر فلفل اثر ضدالتهاب آن است که سبب بهبود هر نوع جراحت و زخم میشود.
فلفل قرمز برای هضم غذا
مصرف فلفل قرمز به معده کمک میکند که فرایند هضم غذا را بهتر انجام گیرد.
فلفل قرمز برای کاهش اشتها و لاغری
فلفل قرمز در کاهش اشتها تاثیرگذار است و در رژیم غذایی کاهش وزن از آن استفاده میشود.
خاصیت ضد اسپاسم
فلفل قرمز خواص ضد اسپاسم دارد و در موارد قفل شدن فکها بسیار موثراست و برای کلیه طحال و لوزالمعده مفید است.همچنین فلفل قرمز برای رفع گرفتگی عضلات معروف به دراج شدن بسیار مفید است.
فلفل قرمز برای جلوگیری از یبوست
اضافه کردن مقداری گرد فلفل قرمز به غذا برای جلوگیری از یبوست مفید است، زیرا حرکت دودی شکل رودهها را تحریک میکند.
فلفل قرمز برای بهبود سرما خوردگی
مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع در بهبود سرماخوردگی دارد .
فلفل قرمز برای تسکین سرفههای شدید
فلفل قرمز در بیرون انداختن اخلاط موثر است و در بیماری تنفسی اخلاط زایدی را دفع میکند و سبب رفع سرفه میشود.
فلفل قرمز برای تسکین برونشیت مزمن
فلفل قرمز بهترین داروی ریه است وبرای از برونشیت مزمن و امفیزما پیشگیری میکند.
فلفل قرمز برای بهبود آسم
اگر افراد مبتلا به آسم به فلفل قرمز الرژی نداشته باشند، مصرف آن میتواند حملههای خفگی مبتلایان به اسم را بهبود دهد.
فلفل قرمز برای درمان اسهال خونی
فلفل قرمز بهترین محرک مفید برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی میباشد .
ضدعفونی کننده حلق
غرغره فلفل قرمز برای ضدعفونی کردن حلق بسیار مفید است.
ضد احتقان
فلفل قرمز ضداحتقان میباشد و برای رفع احتقانهای حاد در بیماریهای ذات الریه و ذات الجنب مفید است، همچنین به حل شدن لختههای خون کمک میکند.
فلفل قرمز برای رشد موهای سر
فلفل قرمز یا تند معروف به چیلی سبب افزایش جریان خون به پوست سر میشود و به رشد موهای سر کمک میکند.
بهتر است در دوره بارداری و تا چند ماه بعد از زایمان، مادران فلفل قرمز مصرف نکنند، زیرا پس از تولد نوزاد نمیتواند این ماده غذایی را که از شیر مادر به او منتقل میشود را هضم کند و به تدریج بعد از رشد دستگاه گوارش او قدرت هضم این قبیل موادغذایی را پیدا میکند.
پس فلفلهای تند برای چه چیزهایی بد هستند و چرا؟
به طورکلی، فلفل تند نباید توسط کسی که از مشکلات التهابی غشاء مخاطی رنج میبرد، به ویژه اختلالات گوارشی مثل برگشت اسید یا زخم گوارشی مصرف شود، اما اثرات جانبی فلفل تند به سیستم گوارشی محدود نمیشود. عناصر فعال بیولوژیکی در فلفل میتواند بر دهان، چشمها، پوست و چندین سیستم و اندامهای دیگر بسته به شرایط سلامتی موجود یا حساسیتهای موجود تاثیر بگذارد. در ادامه این بخش با موضوع بررسی خواص و عوارض فلفل چیلی تاثیرات جانبی فلفل چیلی خام را قسمت توضیح دادهایم:
1) فلفل تند برای بواسیر و هموروئید بد است.
به عنوان یک قاعده کلی، همه غذاهای تند برای بواسیر بد هستند.
2) معده را تحریک و گاستریت را بدتر می کند.
کپسایسین و دیگر عناصر تند فلفل، غشاهای مخاطی را تحریک میکنند و آنها به طور مستقیم در تماس مستقیم قرار میگیرند. خوردن فلفل تند در مقادیر زیاد میتواند گاستریت را بدتر کند و موجب تهوع، استفراغ و اسهال میشود. فلفل نیز برای افرادی که دارای زخم معده هستند، بد است.
فلفل تند سبب سوزش معده و برگشت اسید معده میشود پوشش معده را تحریک میکند و باعث میشود که مخلوط معده به مری بیشتر بالا بیاید و در نتیجه احساس سوزش سر دل در فرد ایجاد شود.
منبع: نمناک
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!