خورش مرغ و آلو یا همان مسمای مرغ و آلو یکی از پرطرفدارترین خورشهای ایرانی است که در اغلب مناطق ایران با یک دستور واحد درست میشود. خورش مرغ و آلو ساده، خورش مرغ و آلو با لپه یا خورش آلو با مرغ و هویج در کنار خورش آلو و رب انار که نسخه مازندرانی این خورش سریع و ساده است همگی دستور پخت یکسانی دارند و بسیار هم لذیذ و خوشمزهاند. طرز تهیه خورشت مرغ و آلو مجلسی به علاوه نکات انواع خورش مرغ و آلو را در این مقاله از بی بی عطار فروشگاه اینترنتی خرید ادویه بخوانید.
چاشنی مرغ
مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ و آلو مجلسی به تعداد ۶ نفر
مرغ: ۶ تکه ران یا سینه
پیاز: ۳ عدد متوسط
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
آلو خورشتی یا برغانی: ۱۵ عدد یا کمتر
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
برگ بو : سه عدد
ادویه مرغ : یک قاشق غذاخوری
نمک : به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه خورشت مرغ و آلو مجلسی
برای درست کردن این غذا ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا سبک شوند اما سرخ و خشک نشوند.
سپس تکههای مرغ را اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید. رنگ مرغ که عوض شد ادویه مرغ را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم عطر ادویه بلند شود و مرغها با ادویه مزه دار شود و رنگ بگیرد. رب گوجه فرنگی را جداگانه در کمی روغن تفت دهید و روی مرغ بریزید. برگ بو را اضافه کنید . سپس یک لیوان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز مرغ خوب بپزد.
ادویه مرغ بریان
آلوها را در آب خیس کنید. در نیم ساعت پایانی پخت آلوها را اضافه کنید. در صورت تمایل میتوانید یک عدد هویج را هم خلالی خرد کنید و جداگانه کمی تفت دهید و به خورش اضافه کنید. در اواخر پخت نمک را زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. خورش مرغ با آلو یک خورش کم آب است که بهتر است مانند انواع خورشهای ایرانی روی شعله ملایم بماند تا کاملاً جا بیفتد. خورش مرغ و آلو را با برنج سرو کنید.
در مورد خورش مرغ و آلو یا همان مرغ آلو مازندرانی دستور پخت به همین ترتیب است اما به جای رب گوجه فرنگی باید از رب انار ملس استفاده کنید. میتوانید از هر دو ترکیب آلو سیاه و آلو قیسی هم استفاده کنید.
اگر طعم لپه را در خورش میپسندید مقداری لپه جداگانه بپزید، آب اضافی لپه پخته شده را دور بریزید و در اواسط پخت به خورش اضافه کنید که در این صورت یک نوع خورش قیمه با مرغ خواهید داشت. در صورت تمایل مقداری زرشک با کره هم تفت بدهید و روی خورش به عنوان تزیین بریزید.
نکات و فوت و فنهای خورش مرغ و آلو
- میزان اضافه کردن شکر و آبلیمو به ذائقه شما بستگی دارد، میتوان فقط شکر اضافه کرد تا طعم شیرین تری داشته باشد.
- برای پخت مرغ سعی کنید از برگ بو استفاده کنید تا بوی زهم ندهد.
- آب خورشت باید غلیظ شود و خیلی آبکی نباشد.
- میتوان از زرشک و خلال بادام برای تزئین غذا استفاده کنید.
منبع : https://blog.okcs.com