طرز تهیه دلمه کلم برگ سفید خوشمزه تبریزی مرحله به مرحله

دلمه کلم یکی از بهترین پیش غذاهای مجلسی است که به گفته پزشکان و کارشناسان تغذیه موادی که دلمه ازش تهیه می‌شود بسیار مفید و برای سلامت بدن توصیه می‌شود که با ما در بی بی عطار همراه باشید که در این آموزش دلمه کلم برگ سفید را آموزش می‌دهیم. دلمه کلم هم مانند دلمه برگ مو، به صورت رولی، هم بقچه ای و یا با کمک یک لیوان تهیه می‌شود که کاملاً سلیقه ای می‌باشد.

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم با برگ سفید

برنج : یک پیمانه

لپه : نصف پیمانه

گوشت چرخ کرده : 300 گرم

سبزی دلمه خرد شده (مرزه، ترخون، شوید، گشنیز، تره) : یک پیمانه

پیاز: یک عدد بزرگ

رب : یک قاشق غذاخوری

شکر (در صورت تمایل): 4 قاشق سوپخوری

آبلیمو یا آبغوره : یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلمه کلم

مرحله اول (آماده سازی)

  1. لپه را از ۲ ساعت قبل با مقداری نمک خیس کنید و بعد بپزید.
  2. برنج را نیز با مقداری نمک خیس کنید تا نیم پز شود یعنی وقتی بین دو انگشت فشار می‌دهید خیلی شل یا سفت نباشه.
  3. درون قابلمه بزرگی آب بریزید تا به جوش بیاد و یک قاشق سوپخوری بهش نمک اضافه کنید. برگ‌های کلم را جدا کنید داخل قابلمه بریزید. وقتی برگ‌های کلم کمی نرم شدند از روی حرارت بردارین و در آبکش قرار بدید تا سرد شوند.  مطابق تصویر می‌توانید قسمت وسطی برگ که سفت تر هست رو با چاقو جدا کنید

مرحله دوم (آماده سازی مواد میانی دلمه کلم)

پیاز را نگینی خرد کرده داخل ماهیتابه مقداری روغن ریخته و پیاز را با زردچوبه خوب تفت بدید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و فلفل سیاه و نمک و خرید ادویه، ادویه‌ها را بهش اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس لپه، برنج و کمی شکر و آبلیمو یا ابغوره را اضافه می‌کنم و در آخر سبزی دلمه را به موادمون اضافه می‌کنم و از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله سوم (روش‌های پیچیدن دلمه کلم )

برای پیچیدن دلمه شما می‌توانید به چندین روش عمل کنید، در تصاویر زیر دو روش رایج از پیچیدن دلمه را به همراه تصویر به شما آموزش می‌دهیم :

شما می‌توانید مطابق این تصویر دلمه‌ها را به صورت سیگاری بپیچید :

یا مطابق تصویر زیر مواد دلمه را داخل برگ‌های کلم بگذارید و به صورت سیگاری رول کنید :

مرحله چهارم (پخت)

وقتی کار پیچیدن دلمه‌ها تموم شد، دلمه‌های پیچیده را بعد از گذاشتن چند برگ کلم در کف قابلمه را به صورت منظم روی هم بگذارید.​​​​​ سپس یک ظرف یه مقدار سنگین را روی دلمه بذارید تا برگ‌های دلمه حین پخت از هم باز نشه. مقداری آب درون قابلمه بریزید تا خوب بخارپز بشه بعد از گذشت نیم ساعت نوبت اضافه کردن سس به دلمه‌هاست. بدین صورت که روغن و کره را باهام روی حرارت می گذاریم و بهش رب گوجه فرنگی اضافه می‌کنیم بعد چند دقیقه که رب خوش رنگ شد، دو سوم پیمانه آب به همراه سرکه و آبلیمو و شکر را اضافه می‌کنیم و روی دلمه‌هامون می‌ریزیم (میزان شکر و سرکه و آبلیمو به ذائقه خودتون بستگی داره و قابل کم و زیاد شدن هست) بعد حدود نیم ساعت دیگر اجازه می‌دهیم تا آب تبخیر شود و دلمه‌های خوشمزه ما خوب پخته شود. نوش جان

نکات و فوت و فن‌های دلمه کلم با برگ‌های کلم سفید

  • سبزی دلمه را سعی کنید حذف نکنید تا عطر و طعم بهتری به دلمه بدهد.
  • اضافه کردن سس از ابتدا باعث سفت شدن برگه‌ها دلمه کلم می شود.
  • زمان پخت بستگی به حجم حدودا باعت ۱٫۵ ساعت طول بکشه.
  • توجه داشتید باشید هر دلمه حدودا ۸۰ کالری دارد.
  • برای چاشنی از رب انار یا رب آلوچه نیز می توان استفاده کرد.
  • برای راحتی کار ته برگ کلم را با چاقو جدا کنید.
  • حتما دلمه‌ها را کنار هم فشرده بزارید.
  • برای گیاه خواران با حذف گوشت غذای بسیار خوشمزه ای است.

منبع :آشمزی

نظرات (0)

    برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب خود شوید یا ثبت نام کنید.