طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی
دلمه برگ مو یکی از پرطرفدارترین و معروفترین غذا های سنتی ایرانی است که در سراسر ایران با دستور پخت های متفاوتی آماده میشود. یکی از معروفترین و خوشطعم ترین دستور های پخت این غذا مربوط به شهر شیراز است. ما در این محتوا قصد داریم به سبک بی بی عطار برای شما به طور کامل در رابطه با طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی صحبت کنیم و به شما بگوییم که چگونه میتوانید با این دستور پخت عالی، یک دلمه خوشمزه داشته باشید. اگر به دنبال خوشطعم ترین و جذابترین دستور پخت این غذا، هستید با بی بی عطار همراه باشید.
مواد اولیه که شما برای تهیه دلمه برگ موی شیرازی به آنها نیاز دارید، در دو دسته بندی قرار میگیرند. دسته بندی اول مواد مورد نیاز برای خود دلمهها و دسته بندی دوم مواد مورد نیاز برای تهیه سس یا چاشنی است.
برای ترکیب اصلی این غذا شما به مواد زیر نیاز دارید.
برای تهیه سس یا چاشنی دلمه برگ موی شیرازی شما به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
ترکیب سرکه و شکر با یکدیگر در این سس باعث میشود تا دلمههای شما طعمی بسیار دلانگیز و بی نظیر داشته باشند. پس اگر میخواهید دلمه برگ مو شیرازی خوشطعمی داشته باشید، حتماً از سس مخصوص این دلمه بهره ببرید.
بعد از صحبت در رابطه با مواد اولیهای که شما برای درست کردن این غذای خوشمزه به آن نیاز دارید، بهتر است که برای شما در رابطه با طرز تهیه این غذا نیز صحبت کنیم.
در مرحله اول از روند درست کردن دلمه برگ مو شیرازی، شما باید برنج و لپه را بشویید و آنها را برای حدود یک یا چند ساعت بخیسانید تا به طور کامل نفخ آنها گرفته شود. در قدم بعد برنج و لپه را با هم یا به صورت جداگانه درون قابلمه بریزید و آنها را بپزید. اگر میدانید که برنج و لپه شما چقدر زمان برای پخت نیاز دارند، میتوانید که آنها را با هم در یک قابلمه بریزید. در این شرایط برای مثال اگر لپههای شما دیر پز است، اجازه دهید که آنها شما نیم پز شوند و بعد برنج را به ترکیب اضافه کنید تا بپزد.
در مرحله بعدی پیاز را نگینی خرد کنید و آن را با مقداری روغن در تابه تفت دهید. و برای داشتن دلمه برگ مو شیرازی خوشمزه، میتوانید از روغنهای طبیعی مانند روغن زیتون، کنجد، روغنهای گیاهی و ... بهره ببرید. ادویههای دلخواه خودتان را به پیاز اضافه کنید و بعد چرخ کرده مرغ یا گوشت قرمز را نیز به ترکیب خود اضافه کنید و اجازه دهید که گوشت به آرامی بپزد. بعد از این که حس کردید گوشت شما پخت و سرخ شد، میتوانید ترکیبات دیگر مانند سبزی خرد شده و ادویه ها را نیز به مواد اضافه کنید. اگر میخواهید غذای شما رنگ و لعاب بیشتری بگیرد، میتوانید در این مرحله کمی نیز رب گوجه به ترکیب خود اضافه کنید. در قدم بعدی برنج و لپه پختهشده را با این ترکیبات به طور کامل مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.
بعد از آماده کردن ترکیبات قبلی، بهتر است که شما برگ مو ها را نیز آماده کنید. برگ مو ها را از قبل بشویید و آنها را در آب در حال جوش بیاندازید. دو الی سه دقیقه زمان دهید تا برگ مو ها به طور کامل در آب جوش قل بخورند. این کار به شما کمک میکند تا در هنگام پیچاندن دلمه برگ مو شیرازی، با مشکلی مواجه نشوید.
قدم نهایی از بخش اول آماده کردن دلمه برگ مو شیرازی، پیچیدن دلمه ها است. معمولاً این نوع دلمهها را به صورت رولی میپیچند. شما میتوانید از قالب های شیرینیپزی کوچک نیز برای پیچیدن این دلمه ها بهره ببرید.
بعد از این که دلمههای برگ مو شما آماده شدند، تمام موادی به عنوان چاشنی نامبردیم را با یکدیگر ترکیب کنید. دلمهها را به صورت مرتب در قابلمه بچینید و چاشنی را روی دلمهها بریزید. حرارت زیر قابلمه را روی شعله کم تنظیم کنید و اجازه دهید که دلمههای شما برای حدود یک ساعت به طور کامل بپزند.
برای این که دلمه برگ مو شیرازی شما خوشمزهتر و خوشرنگ و لعابتر شود، توجه به نکات گوناگون میتواند به شما کمک کند. بیایید این نکات را با یکدیگر بررسی کنیم.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!