طرز تهیه بادمجان و گوجه بدون گوشت + با گوشت

اگر از علاقه مندان بادمجان هستید حتما از خوراک گوجه و بادمجان هم لذت خواهید برد. در تهیه این غذای ساده از مواد متنوعی استفاده می شود، ولی گوجه فرنگی و بادمجان مهمترین موادی هستند که در پخت آن به کار می روند. در دستور پخت بادمجان و گوجه بی بی عطار می‌ توانید از کدو سبز، سیر، فلفل دلمه ای و انواع ادویه جات استفاده کنید. همچنین می توانید این خوراک را بدون گوشت و یا با گوشت چرخ کرده و مرغ طبخ کنید.

 

مواد لازم برای خوراک بادمجان و گوجه

در طرز تهیه بادمجان و گوجه برای ۴ نفر به این مواد نیاز خواهید داشت:

بادمجان قلمی (۴ عدد)

گوجه فرنگی (۴ عدد)

پیاز (۲ عدد)

سیر (۲ تا ۳ حبه)

فلفل دلمه ای خرد شده در صورت تمایل (نصف فنجان)

روغن سرخ کردنی (به مقدار لازم)

رب گوجه فرنگی (۲ قاشق غذاخوری)

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه (به مقدار لازم)

تهیه بادمجان و گوجه

طرز تهیه بادمجان و گوجه در پنج مرحله

خوراک بادمجان و گوجه غذایی ساده اما لذیذ است. می توانید این خوراک ساده و خوش طعم را در پنج مرحله آماده کنید. در این بخش با طرز تهیه بادمجان و گوجه به صورت مرحله به مرحله آشنا می‌ شویم.

مرحله اول پخت خوراک بادمجان و گوجه

بادمجان ها را بشویید، آن ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای یا حلقه حلقه برش بزنید. بهتر است برش های بادمجان را به مدت نیم ساعت در آب نمک قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته شود. این کار علاوه بر اینکه طعم تلخ بادمجان را از بین می برد کمک می‌ کند تا بادمجان ها در هنگام سرخ شدن روغن کمتری جذب کنند. برای اینکه بادمجان ها شور نشوند بعد از آب نمک آنها را بشویید و به خوبی خشک کنید.

مرحله دوم طرز پخت خوراک بادمجان و گوجه

در تابه به مقدار لازم روغن بریزید و بادمجان ها را در داخل آن قرار دهید. باید هر دو طرف بادمجان ها را به خوبی سرخ کنید.

مرحله سوم طبخ خوراک بادمجان و گوجه

پیاز را خرد کرده و تفت دهید تا جایی که سبک و طلایی شود. سپس سیر را اضافه کرده و تفت دهید. وقتی بوی سیر بلند شد، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و به مدت کوتاه به تفت دادن ادامه دهید تا ادویه جات هم همراه با سیر و پیاز حرارت دیده و سرخ شوند.

مرحله چهارم طرز تهیه خوراک بادمجان و گوجه

در این مرحله از طرز تهیه بادمجان و گوجه باید بادمجان ها را بر روی سیر و پیاز بچینید. سپس گوجه فرنگی ها را به دو قسمت تقسیم کرده و بر روی بادمجان ها قرار دهید. در صورت تمایل می توانید فلفل دلمه ای خرد شده را بر روی بادمجان ها و گوجه ها بریزید.

مرحله پنجم تهیه خوراک بادمجان و گوجه

در مرحله آخر رب گوجه فرنگی را با مقداری آب رقیق کرده و روی خوراک بادمجان و گوجه بریزید. سپس درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت با شعله ملایم بپزد. نیازی نیست به خوراک آب اضافه کنید، چون آب گوجه فرنگی ها برای پخت آن کافی است. با این حال می‌ توانید گاهی به ظرف سر بزنید تا مطمئن شوید که خوراک ته نگیرد. اگر احساس کردید که آب خوراک گوجه و بادمجان زیاد شده می توانید درب ظرف را باز بگذارید تا آب اضافی آن بخار شود.

پخت بادمجان و گوجه

 

طرز تهیه بادمجان و گوجه با گوشت

با طرز تهیه گوجه بادمجان بدون گوشت آشنا شدید. همانطور که می‌ دانید در پخت این خوراک می توانیم از گوشت هم استفاده کنیم. معمولاً در خوراک گوجه و بادمجان از گوشت چرخ کرده یا مرغ استفاده می شود.

طرز تهیه بادمجان و گوجه و گوشت تفاوت زیادی با طرز تهیه گوجه بادمجان بدون گوشت ندارد. تنها کافی است که گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز و سیر سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید. این کار را باید تا جایی که گوشت چرخ کرده به خوبی سرخ شود ادامه دهید. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را به این ترکیب اضافه کنید و کمی تفت دهید به طوری که بوی خامی آن از بین برود. سپس کمی آب بر روی آن بریزید و اجازه بدهید گوشت به طور کامل بپزد و به غلظت کافی برسد.

در مرحله بعد ورقه های بادمجان را سرخ کنید، سپس گوجه فرنگی ها را به صورت حلقه ای برش زده و به صورت مختصر سرخ کنید. در ادامه گوجه فرنگی ها و بادمجان های سرخ شده را در تابه گوشت بچینید و در صورت تمایل به آن کمی آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید. سپس درب ظرف را بگذارید و اجازه بدهید که خوراک بادمجان و گوجه خوب جا بیفتد.

در پخت خوراک بادمجان و گوجه و گوشت می توانید از فلفل دلمه ای خرد شده یا قارچ نیز استفاده کنید. همچنین می توانید انواع ادویه جات مورد نظر خودتان را به این غذا اضافه کنید. طرز تهیه بادمجان و گوجه با مرغ نیز به همین شکل است و تنها به جای گوشت چرخ کرده از گوشت مرغ استفاده می شود.

 

نکات مهم در تهیه خوراک بادمجان و گوجه

در طرز تهیه بادمجان و گوجه با توجه به این نکات می‌ توانید یک خوراک سالم و خوشمزه درست کنید:

  • بهتر است تا جای امکان در پخت این غذا از روغن کمتری استفاده کنید. برای مثال با ترفندهای مختلف می توانید کاری کنید که بادمجان روغن کمتری به خود بگیرد. در این مورد قرار دادن بادمجان در آب و نمک به شما کمک می‌ کند. همچنین می توانید بادمجان‌ ها را ابتدا در تابه و بدون روغن تفت دهید تا آب خود را از دست بدهند و کمی نرم شوند، سپس آنها را در روغن سرخ کنید. استفاده از آب گوجه فرنگی و تخم مرغ در این مورد موثر است. اگر بعد از قرار دادن بادمجان ها در آب نمک سطح آن ها را به صورت مختصر به آب گوجه فرنگی یا سفیده تخم مرغ آغشته کنید روغن کمتری جذب خواهند کرد.
  • در تهیه خوراک بادمجان و گوجه می توانید از مواد متنوعی استفاده کنید. کدو سبز، سیب زمینی، هویج، فلفل دلمه ای، قارچ و پنیر پیتزا از جمله موادی هستند که می‌ توانید در پخت این خوراک به کار ببرید. همچنین می‌ توانید به جای گوجه فرنگی از گوجه گیلاسی استفاده کنید.
  • بسته به ذائقه و سلیقه خودتان ترکیب و مقدار ادویه جات را کم و زیاد کنید. ‌شما می توانید علاوه بر زردچوبه و فلفل سیاه از ادویه جات دیگر همچون زعفران هم استفاده کنید.

نظرات (0)

    برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب خود شوید یا ثبت نام کنید.