طرز تهیه سس آیولی؛ سس خوشمزه فرانسوی
سس آیولی نام خود را منطقهای به همین نام واقع در جنوب غربی فرانسه گرفته است. این سس از جمله معروفترین سسهای فرانسوی است که از آن برای طعمدار کردن غذاهای گوشتی و دریایی استفاده میکنند.
آیولی بر پایه مایونز و خردل تهیه شده است و اضافه شدن سیرو سبزیجات تازه به ترکیب این سس، طعم فوقالعادهای به آن میدهد. شما میتوانید این سس را به همراه سبزیجات، ساندویچ و یا تخم مرغ آبپز و غذاهای دریایی سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید. در ادامه، با فروشگاه اینترنتی خرید ادویه بی بی عطار همراه باشید تا با طرز تهیه آیولی آشنا شوید:
زرده تخم مرغ: یک عدد
سیر (خردشده) : یک حبه
سس خردل : نصف قاشق غذاخوری
نمک دریایی: یک و یک چهارم قاشق غذاخوری
سبزیجات تازه (گشنیز، ریحان، جعفری، پیازچه خرد شده): سه قاشق غذاخوری
آبلیمو : دو قاشق غذاخوری
روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
فلفل سیاه : به میزان لازم
طرز تهیه این سس تا حدودی مثل درست کردن مایونز است با این تفاوت که موادی که مخلوط میشود شامل ادویه ها و سبزیجاتی است که طعم نهایی متفاوت خواهد بود.
برای تهیه این سس خوشمزه ابتدا زرده تخم مرغ را درون ظرف شیشهای بزرگ بریزید و به آن نمک، سبزیجات خرد شده (گشنیز، ریحان، جعفری، پیازچه خرد شده)، آب لیموترش، سیرتازه خرد شده، سس خردل و فلفل سیاه را اضافه کنید. حالا زمان مخلوط کردن است برای میکس مواد و گرفتن حالت سس شروع به اضافه کردن روغن زیتون به مواد قبلی میکنیم. روغن زیتون را به آرامی به سایر مواد سس بیافزایید، درست مثل زمانی که سس مایونز را آماده میکنید. قطره قطره اضافه شدن روغن زیتون به مواد باعث ایجاد شکل یکدست و خامه ای به مواد میشود. فقط باید توجه داشته باشید، حرکت گوشتکوب برق نباید متوقف شود، گوشتکوب برقی را در جهت عمودی به بالا و پایین در ظرف حرکت دهید. توجه کنید حین انجام این کار به هیچوجه گوشتکوب به طور کامل از ظرف جدا نشود. همزدن سس و اضافه کردم ن روغن را تا زمان یکدست شدن سس ادامه میدهیم. تا زمانی که به بافت خامهای دلخواه از سس برسیم، این زمان خاموش کردن گوشتکوب برقی است.
سس آیولی سس بسیار خوش عطر و طعمی است. میتوانید آن را درون ظرف شیشهای بریزید و مثل مایونز در یخچال نگهداری کنید.
منبع : themodernproper
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!