طرز تهیه شامی کباب گوشت؛غذای خوشمزه و ساده
شاید شما هم جزو افرادی هستید که شامی کباب و کتلت را یکی میدانند. اما در اصل این دو غذا هم در مواد اولیه و هم در نحوه پخت تفاوت دارند. شامی کباب یا شامی گوشت همان طور که از اسمش بر میآید ماده از گوشت درست شده و در برخی موارد با لپه مخلوط میشود. گاهی هم در مایه شامی مقداری سبزی خشک و معطر استفاده میشود. علاوه بر این برای پوک شدن شامی مقداری آرد برنج داخل مایه شامی میریزند. قبل از پخت، وسط مایه شامی سوراخی ایجاد میکنند تا ترد و مغزپخت شود.
به صورت کلی، شامی و کتلت هم به صورت گرم و هم به صورت سرد سرو میشوند. به همین دلیل انتخاب خوبی به عنوان غذای پیک نیک، اردو یا سفر یا شام سبک هستند. برای آن که بهتر تفاوت این دو غذای لذیذ را متوجه شوید، پیشنهاد ما این است یک بار هر دو غذا را درست کنید تا هم با مواد اولیه و هم طرز تهیه هر کدام آشنا شوید. در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه شامی گوشت آشنا شوید.
گوشت چرخ کرده : 400 گرم
سیب زمینی متوسط : دو عدد
پیاز درشت: یک عدد
تخم مرغ : یک عدد
آرد نخودچی : دو قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی : چهار عدد
فلفل دلمهای رنگی : متوسط دو عدد
فلفل سیاه آسیاب شده : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
پودر کاری : نصف قاشق چایخوری
پودر سیر: به مقدار لازم
روغن مایع سرخ کردنی : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
مرحله اول
اما به سراغ مراحل تهیه شامی گوشت برویم. برای شروع باید بگوییم، در صورتی که از گوشت چرخ کرده یخزده استفاده میکنید، حدود 5 ساعت قبل از شروع به کار آن را از فریزر خارج کنید. برای این کار توصیه میکنیم، بستهبندی گوشت چرخ کرده را داخل یک بشقاب قرار داده و چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی یخ آن آب شود.
مرحله دوم
در همین حین که گوشت در حال آب شدن است، دو عدد سیب زمینی متوسط را بشویید و پوست بگیرید. سیب زمینیها را رنده کنید. سپس آب اضافی آنها را با فشار دست بگیرید. سپس آنها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. بعد از آن، پوست یک عدد پیاز بزرگ را بکنید و در داخل یک ظرف رنده کنید. قبل از اضافه کردن پیازهای رنده شده به سیب زمینیها حتماً آب اضافی پیاز را بگیرید.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه شامی گوشت، به گوشت چرخ کرده پیاز و سیب زمینی رنده شده را اضافه کنید. به این مخلوط به مقدار لازم نمک، فلفل سیاه آسیاب شده و زردچوبه اضافه کنید. در صورت تمایل مقداری پودر کاری و پودر سیر هم میتوانید اضافه کنید. این دو ادویه مزه متفاوتی به شامی شما خواهند داد.
مرحله چهارم
در ادامه، یک عدد تخم مرغ را بشکنید و به مواد شامی داخل کاسه اضافه کنید. همه مواد را با چنگال هم بزنید تا به خوبی ترکیب شوند. اگر هم مایلید میتوانید با فشار دست مواد را با هم ترکیب کنید. سپس، با در نظر گرفتن قوام مایه شامی به مقدار لازم آرد نخودچی اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید. در نهایت روی کاسه را با یک درپوش یا بشقاب بپوشانید. آن را به مدت 20-15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مایه شامی خودش را بگیرد.
مرحله پنجم
در این مرحله، یک ماهیتابه بزرگ بردارید و مقداری روغن مایع مخصوص سرخ کردن داخل آن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید. کمی صبر کنید تا روغن داغ شود. مقداری از مایه شامی را بردارید و با دست به آن شکل دهید و داخل روغن داغ بیندازید. حواستان باشد که حرارت زیر ماهیتابه باید ملایم باشد تا شامیها به خوبی مغزپخت شوند. ضمن این که بهتر است قبل سرخ کردن، وسط مایه شامی فرم داده را با انگشت اشاره سوراخ کنید تا به خوبی مغزپخت و پوک شود.
مرحله ششم
پس از این که یک طرف شامی کاملا سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم کامل سرخ شود. پس از سرخ شدن هر دو طرف شامی آن را از ماهیتابه خارج کنید و روی دستمال حولهای قرار دهید. به این ترتیب روغن اضافی شامی جذب دستمال میشود.
مرحله هفتم
بعد از آن که همه شامیها سرخ شدند، چهار عدد گوجه فرنگی را بشویید و از وسط نصف کنید. گوجهها را از قسمت گوشتی داخل ماهیتابه قرار دهید. مقداری نمک به آنها اضافه کنید. فلفل دلمهای رنگی را خرد کنید و به ماهیتابه اضافه کنید. گوجه فرنگیها و فلفل دلمهای ها را کمی تفت دهید.
مرحله هشتم
پس از تفت دادن میتوانید پوست گوجه فرنگیها را جدا کنید و آنها را همراه با فلفل دلمهای مخلوط کنید تا به شکل سس شود. مقداری از مزه سس را بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل سیاه آسیاب شده اضافه کنید. همینطور میتوانید این سس را در هنگام سرو روی شامیها بریزید. شامی و سس شما آماده است. نوش جان!
منبع: www.kalleh.com
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!