طرز تهیه کباب تابه ای: با چاشنی سس گوجه فرنگی
انواع کباب در فرهنگ و رسوم غذایی ما ایرانیها جایگاه ویژهای دارد. این غذای پرطرفدار انواع مختلفی دارد که یکی از آنها کباب دیگی است. طرز تهیه کباب دیگی بیشتر به عنوان وعده شام ساده مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه این خوراک سنتی از گوشت گوسفندی و گوشت گوساله چرخکرده استفاده میشود.
کباب دیگی را در قدیم در ظرفهای سفالی تهیه میکردند. امروزه به جای کباب دیگی سنتی، بیشتر از مدل کباب تابهای استفاده میشود. این غذا در کمتر از چهل دقیقه تهیه میشود، بنابراین اگر فرصت کافی برای تهیه غذا ندارید، کباب تابهای گزینه مناسبی است. در ادامه این آموزش از مجله آشپزی بی بی عطارطرز تهیه کباب دیگی خانگی ساده و خوشمزه با چاشنی سس گوجه فرنگی آموزش داده میشود. با دنبال کردن دستور تهیه یک کباب خوشمزه خانگی درست کنید :
گوشت چرخ کرده : 600 گرم
گوجه فرنگی : چهار عدد
پیاز بزرگ : دو عدد
سیب زمینی (برای سرخ کردن) : دو عدد
جوز هندی: یک قاشق چایخوری
آبلیمو ترش : یک قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه :یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه : یک قاشق چایخوری
نمک : به میزان لازم
برای تهیه کباب دیگی خوشمزه، اولین مرحله آمادهسازی گوشت چرخ کرده و طعم دادن به آن است. به همین منظور، ابتدا پیازها را پوست بگیرید و سپس، آنها را رنده کنید. یک کاسه بردارید و پیاز رنده شده و گوشت چرخ کرده را داخل کاسه بریزید. آنها را با دست خوب مخلوط کنید.
در ادامه جوز هندی، نمک، فلفل سیاه و مقداری زردچوبه به مواد بزنید. در ادامه، به کمک دست شروع به ورز دادن گوشت کنید تا ادویه به خوبی به خورد گوشت رود. ورز دادن را آنقدر ادامه دهید تا گوشت حالت چسبندگی پیدا کند.
مایه کباب ورز داده شده را داخل یک کاسه ریخته و روی آن را با سلفون بپوشانید. اجازه دهید تا حدود نیم ساعت مایه داخل یخچال استراحت کرده و خودش را بگیرد. در این فاصله پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد کنید.
مقداری روغن داخل تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. در همین حین زردچوبه را داخل روغن بریزید تا هم زمان با روغن داغ شود. فراموش نکنید خواص زردچوبه با حرارت بیشتر میشود. هنگامی که روغن داغ شد، پیاز خرد شده را داخل آن ریخته و تفت دهید تا زمانی که سبک و شفاف شود. رب گوجه را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رب هم سرخ شده و طعم خامیاش گرفته شود.
سیب زمینیها را پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس، آنها را قبل از سرخ کردن داخل آب سرد قرار دهید.
یک قابلمه متوسط بردارید. مایه گوشت را داخل تابه ریخته و به کمک دست گوشت را خوب کف تابه پهن کنید. زیر شعله گاز را روشن کنید. وقتی گوشت تغییر رنگ داد و آب انداخت، به مقدار لازم روغن اضافه کنید تا سرخ شود. در این حین پیاز و رب تفت داده شده را روی کباب یا کنار آن بریزید. گوجه فرنگی را هم از وسط نصف کنید و داخل قابلمه بچینید تا آب بیندازد. در قابلمه را ببندید تا کبابها مغزپخت شوند.
در این حین تا زمانی که کبابها مغزپخت شوند، سیب زمینیها را با یک دستمال تمیز خشک کنید و به صورت جداگانه با مقدار کمی روغن سرخ کنید. بعد از این که کباب آماده شد، آن را داخل یک ظرف مناسب ریخته و سیب زمینی سرخ کرده را کنار کباب بچینید.
منبع : www.kalleh.com
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!