طرز تهیه شور خانگی با کلم و هویج
معمولاً این موقع از سال که میشود، خانوادهها مشغول خرید وسایل ترشی و شور میشوند. چون فصل پاییز، فصل فراوانی کلم، هویج و در کل سبزیجات ترشی و شور است. اما انداختن شور معمولاً پای ثابت هر سال است. طعم ترش و خوشنمک و در عین حال ترد شور و معطر شده با ادویه ترشی که ترکیبی از ادویههای معطر مورد استفاده در ترشی و شوری است، در کنار غذاهای مختلف بینظیر است. نوبت به انداختن شور امسال است، بنابراین با طرز تهیه شور خانگی و خوشمزه با بی بی عطار همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شور خانگی
گل کلم : دو کیلوگرم
هویج : یک کیلوگرم
کرفس۶۰۰ گرم
خیار قلمی: یک کیلوگرم
فلفل سبز : ۲۰۰ گرم
سیر : چهار بوته
ترخون خشک : دو قاشق غذاخوری
شوید : ۱۰۰ گرم
جعفری : ۱۰۰ گرم
مرزه : ۱۰۰ گرم
سرکه سفید : به میزان لازم
ادویه ترشی : یک و نیم قاشق غذاخوری
تخم گشنیز : دو قاشق غذاخوری
نمک : به میزان لازم
مرحله اول
ابتدا ظرف مناسبی که قرار است شور را داخل آن بریزید، شسته و کاملاً خشک کنید. بهتر است از ظرف شیشهای استفاده کنید.
مرحله دوم
کلمها را به تکههای کوچکتر تقسیم کرده و خوب بشویید، سپس روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک شود.
مرحله سوم
در ادامه صیفیجات و سبزیهای دیگر را شسته و هویجها را هم پوست بکنید. هویج و کرفس را خرد کرده و مقداری از برگهای کرفس کنار بگذارید. دقت کنید که حلقههای کرفس و هویج نباید خیلی نازک باشند و اگر خیار قلمی انتخاب کردید، میتوانید بدون آن که خرد کنید به صورت درسته از آنها استفاده کنید در غیر این صورت خیارها را برش بزنید. اگر تمایل دارید طعم سیر و فلفلها در ترشی بیشتر احساس شود میتوانید تعدادی از آنها را هم خرد کنید.
مرحله چهارم
تمامی مواد را روی پارچهای قرار دهید تا کاملاً خشک شوند. یک قابلمه برداشته و به ازای هر یک لیتر آب، ۳ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. ادویه ترشی را اضافه کنید. به ازای هر یک لیتر آب، نصف لیوان سرکه سفید هم به قابلمه اضافه کنید. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید تا مایه از حرارت بیفتد.
مرحله پنجم
اگر نمک مایه زیاد شد، نگران نباشید چون شور بودن راه حل دارد، اما کمنمک بودن باعث کپک زدن ترشی شما میشود. حال نوبت به چیدن مواد داخل ظرف است. مقداری از سبزیجات معطر را کف ظرف قرار داده در لایه بعدی کرفس، هویج و گل کلمها را بچینید و لایهها را تکرار کنید. فراموش نکنید که بین لایهها سیر و فلفلها و کمی از تخم گشنیز را هم حتماً بچینید. چند برگ کرفس هم داخل ظرف قرار دهید تا شور خوشعطرتر شود.
مرحله ششم
در ادامه آب و نمکی را که کمی خنک شده روی مواد ریخته و تا بالای ظرف پر کنید. در این مرحله میتوانید تعدادی برگ کرفس را به عنوان محافظ روی مواد قرار داده و سپس روی شیشه را نایلون بکشید و درب آن را محکم ببنید تا مانع از ورود هوا با داخل شیشه شود. یک نکته خیلی مهم برای کپک نزدن شور که باید به آن توجه کنید این است که هم ظرف و هم مواد باید کاملاً خشک و تمیز باشند (بنابراین تمام صیفیجات را کاملاً خشک کنید)
مرحله هفتم
ظرف شور را داخل محیط آشپزخانه نگه دارید. بعد از گذشت یک روز، درب شور را باز کرده و اگر احتیاج بود دوباره شور آب اضافه کنید و درب را محکم ببندید و در جای خنک قرار دهید. بعد از دو هفته شور آماده است.
منبع : کاله
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!