بی بی عطار
طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی
  • ادویه های ترکیبی
  • آشپزخانه ایرانی

طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی

ماهی شکم پر یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی بین المللی است که با دستورها و مواد متنوعی درست می‌شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی در ادامه با بی بی عطار همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

ماهی قزل آلا :   ۲ عدد بزرگ
پیاز  :  یک عدد بزرگ
سیر  :  ۲ حبه
گشنیز  :  یک دسته متوسط
جعفری  :  یک دسته متوسط
شنبلیله  :  یک قاشق غذاخوری
زرشک  :  ۲ قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده  :  ۲ قاشق غذاخوری
رب انار   : ۲ قاشق غذاخوری
لیمو ترش  : یک عدد
زعفران دم کرده :  ۲ قاشق غذاخوری
ادویه ماهی :  دو قاشق غذاخوری
نمک و روغن  :  به مقدار کافی


 

طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی

مرحله اول : مزه دار کردن ماهی
برای تهیه ماهی شکم پر خوشمزه ابتدا باید گوشت ماهی را طعم‌دار کنیم. برای این منظور آب لیمو ترش را گرفته و صاف می‌کنیم، سپس زمان مزه دار کردن ماهی است. در این مرحله نمک، ادویه ماهی و زعفران دم کرده را داخل یک کاسه کوچک ترکیب می‌کنیم. ادویه ماهی دارای ترکیباتی است که علاوه بر از بین بردن بوی زهم ماهی، طعم خوبی به ماهی می‌دهد.

سپس مواد را با دست یا برس روی قسمت‌های داخلی و خارجی گوشت ماهی می‌زنیم، سپس ماهی‌ها را درون یک سینی قرار داده و باقیمانده مواد را روی آنها می‌ریزیم. در ادامه روی سینی را با سلفون می‌پوشانیم. حالا ماهی‌ها را به مدت یک ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا به خوبی طعم دار شوند.

 

مرحله دوم : آماده کردن مواد میانی ماهی
در همین حین مواد درون شکم ماهی را آماده می‌کنیم. برای این منظور پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم.
در این مرحله مقداری روغن به تابه اضافه می‌کنیم، سپس پیاز را اضافه کرده و به خوبی تفت می‌دهیم تا سبک شود. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه می‌کنیم و تفت دادن را دو دقیقه دیگر ادامه می‌دهیم.
حالا سیرها را رنده می‌کنیم و به تابه اضافه می‌کنیم. سیرها را فقط در حدی تفت می‌دهیم که عطرشان خارج شود. در ادامه گشنیز، جعفری و شنبلیله را به صورت ساطوری ریز خرد می‌کنیم و به تابه اضافه می‌کنیم.

سبزیجات را فقط در حدی تفت می دهیم که آبشان کشیده شود. نیاز به تفت دادن زیاد نیست، چون شنبلیله اگر بیش از حد سرخ شود، تلخ می‌شود. در ادامه گردوی خرد شده را به همراه رب انار و زرشک به تابه می‌افزاییم. حالا مواد را به خوبی ترکیب می‌کنیم تا کاملاً یکدست شوند، سپس تابه را از روی حرارت کنار می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم مواد از حرارت بیفتند.

مرحله سوم : پر کردن شکم ماهی
پس از گذشت یک ساعت سینی حاوی ماهی‌ها را از یخچال خارج می‌کنیم. حالا مواد را درون شکم ماهی‌ها قرار می‌دهیم و شکمشان را با یک نخ مناسب می‌دوزیم. در صورتی که نخ در دسترس نداشته باشیم، می‌توانیم شکم ماهی را با خلال دندان فکیس کنیم تا مواد از داخل شکمشان خارج نشوند.

مرحله چهارم : پخت ماهی
برای پخت این ماهی می‌توانیم دو سمت ماهی را گریل کرده، یا اینکه درون تابه را با کمی روغن چرب کنیم و ماهی‌ها را درون تابه قرار دهیم، سپس درب تابه را بگذاریم و اجازه دهیم یک سمت ماهی‌ها سرخ شود. سپس ماهی‌ها را بر می‌گردانیم تا سمت دیگرشان نیز با حرارت بسیار ملایم سرخ شود.

اگر بخواهیم ماهی‌ها را درون فر درست کنیم، یک ظرف مناسب فر را با کمی روغن چرب می‌کنیم، سپس ماهی‌ها را درون ظرف قرار می دهیم. حالا روی ظرف را با فویل می پوشانیم و چند سوراخ روی فویل ایجاد می کنیم، سپس درون فری که از ۱۰ دقیقه قبل با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم شده است قرار می‌دهیم. بعد از گذشت ۲۵ دقیقه فویل روی ظرف را باز می‌کنیم. در این مرحله اجازه می‌دهیم ماهی‌ها به مدت ۱۵ دقیقه دیگر درون فر بمانند تا رنگ بگیرند. برای لذیذتر شدن ماهی توصیه می‌شود که با هر روشی آن را درست کردیم، در اواسط پخت مقداری کره و آب لیمو ترش روی ماهی‌ها بزنید تا لذیذتر شوند.

 

مرحله پنجم : سرو ماهی شکم پر
در پایان ماهی‌های شکم پر را درون ظرف مورد نظرمان قرار داده، سپس نخ یا خلال دندان‌های شکم ماهی‌ها را خارج می‌کنیم. در نهایت این ماهی خوشمزه را به سلیقه خود به همراه سبزی پلو یا برنج ساده سرو می‌کنیم.

 

منبع : درنهایت

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!

گزارش اشکال در سایت