طرز تهیه دمی یارما: پلو محلی اردبیل
برای افرادی که به کشف غذاهای بومی و سنتی مناطق مختلف ایران علاقهمند هستند، دمی یارما میتواند جذابیت زیادی داشته باشد. امروز به سراغ یکی از غذاهای محلی اردبیلی رفتهایم که نام آن دمی یارما یا همان بلغور پلو اردبیلی است. یارما در زبان ترکی آذری به بلغور گندم گفته میشود. به دلیل استفاده از بلغور، دمی یارما غذایی بسیار مغذی است.
ما در این دستور تهیه تلاش کردهایم تا بهترین روش تهیه دمی یارما را به شما آموزش دهیم. دمی یارما در عین خوشمزگی، بسیار ساده است و به آسانی تهیه میشود؛ زیرا مواد اولیه آن به راحتی قابل تهیه و آمادهسازی است.
بلغور گندم : دویست گرم
گوشت گوسفندی چرخ شده : 140 گرم
پیاز : دو عدد متوسط
سیب زمینی متوسط : دو عدد
هویج متوسط : سه عدد
رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذاخوری
آب ولرم: دو لیوان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
روغن نباتی : به مقدار لازم
مرحله اول
برای شروع تهیه دمی یارما هویجها و سیبزمینیها را پوست کنده و بشوئید. پس از آن، آنها را به صورت نگینی خرد کنید. یکی از پیازها را پس از پوست کندن و شستن، رنده کنید و دیگری را به صورت خلالی خرد کنید.
مرحله دوم
پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت چرخکرده اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یک ترکیب یکدست ایجاد شود. پیاز خرد شده را به همراه مقدار مناسبی روغن درون یک قابلمه مناسب ریخته و سرخ کنید.
مرحله سوم
پس از آن که رنگ پیاز خرد شده کمی طلایی شد، ترکیب گوشت چرخکرده، پیاز و ادویه را درون قابلمه بریزید و تفت بدهید.
مرحله چهارم
بعد از این که گوشت چرخ کرده به میزان کافی تفت داده شد، رب گوجه فرنگی و مجددا کمی زردچوبه را به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم
بعد از دو دقیقه تفت دادن گوشت و رب، هویج و سیبزمینیهای نگینی شده را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید تا همه مواد پنج دقیقه تفت بخورند. بعد از آن، شعله زیر قابلمه را کم کنید تا به مدت 10 دقیقه روی شعله بماند.
مرحله ششم
در این مرحله بلغور گندم و دو لیوان آب ولرم را به مواد بیافزایید و با شعله متوسط بگذارید تا آب آن بخار شود. بعد از آن که تمام آب داخل قابلمه بخار شد، در آن را با یک دمکنی مناسب بگذارید. زیر شعله را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد. بعد از دم کشیدن، غذای شما آماده سرو کردن است. نوش جان!
منبع : https://kalleh.com
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!