طرز تهیه شامی رشتی یا شامی پوک گیلکی، یک غذای کامل برای وعده شام
شامی پوک یا شامی رشتی یکی از خوشمزهترین غذاهای استان گیلان است که همانقدر که به سرعت تهیه میشود، همانقدر هم مجلسی و لذیذ و خوشمزه است. رشتیها این شامی خوشمزه را با نان لواش یا بربری و پنیر سیامزگی که پنیر سنتی این منطقه است میل میکنند و سایر اهالی گیلان پنیر لیقوان و سبزی خوردن را جز آداب خوردن شامی پوک گیلانی میدانند. طرز تهیه شامی پوک و نکات طلایی که سبب میشود یک شامی پوکه گیلانی یا رشتی مجلسی و خوشمزه به عنوان غذای نونی برای شام یا ناهار درست کنید را در مجله آشپزی بی بی عطار بخوانید.
برای تهیه شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی ابتدا باید لپهها را خیس کنید. لپهها باید در شامی حسابی له و ناپیدا شوند پس بهتر است لپهها را چند ساعت در آب بخیسانید و چند بار هم آب آنها را عوض کنید. بعد از چند ساعت خیس خوردن لپهها، آنها را بپزید. لپهها باید خوب پخته شوند و بعد از پخت آبکش کنید.
گوشت را هم بعد از شستن، بپزید. برای پختن گوشت یک عدد پیاز متوسط را به دو نیم تقسیم کنید.
گوشت، پیاز و آب را در یک قابلمه بریزید و فلفل و زردچوبه هم به آن اضافه کنید. میزان آب باید به قدری باشد که در پایان پخت گوشت چیزی از آن باقی نمانده باشد. گوشت را روی شعله ملایم گاز بپزید و وقتی گوشت کاملا پخت و آب داخل قابلمه کشیده شد اجازه دهید کمی سرد شود.
اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانیهای قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریش ریش کنید و لپهها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود و لپه و گوشت از هم قابل تشخیص نباشند. اگر هم فرصت ندارید گوشت و لپه را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید.
سپس تخممرغ، زعفران، فلفل سیاه ، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند.
بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. روی ظرف سلفون بکشید.
برای هر عدد شامی پوک گیلانی یا رشتی مقداری از مایه به اندازه یک گردو بردارید، کف دست گرد کنید و با انگشت یک سوارخ وسطش درست کنید. مقداری روغن مایع در ماهیتابه بریزید، وقتی روغن داغ شد شامیها را در ماهیتابه مانند طرز تهیه شامی کباب سرخ کنید.
وقتی رنگ شامی طلایی شد آن را از ماهیتابه بیرون بیاورید و در ظرف مورد نظر بچینید. شامی پوکه برای یک شام مجلسی آمادست. نوش جان
منبع : https://digifood.ir
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!