معروف ترین غذاهای محلی اصفهان
غذاهای معروف اصفهانی طیف وسیعی از غذاهای معروف و کمتر شناختهشده را در برمیگیرند که اغلب به دو دسته تقسیم میشوند؛ غذاهایی که پخته و کوبیده میشوند و غذاهای شل، آبدار و آشمانند. در واقع، غذاهای اصفهان معمولا از ترکیب حبوبات و گوشت تشکیل میشوند که بهصورت لهشده درمیآیند و با نان تازه و سبزی خوردن سرو میشوند. در این میان غذاهای گرمی شبیه به سوپ و آش نیز وجود دارند که باز هم گوشت نقش پررنگ و مهمی در آنها ایفا میکند.
از معروفترین غذاهای اصفهان میتوان به خورش ماست و بریان اشاره کرد که گل سرسبد غذاهای سنتی این منطقه هستند. بهطور کلی، رژیم غذایی مردم اصفهان با گوشت عجین شده است که برای علاقهمندان به گوشت، بهخصوص گوشت قرمز، یک مزیت بزرگ به حساب میآید:
بریان یا بریون که اغلب با نام بریانی در ایران شناخته میشود، یکی از مشهورترین غذاهای سنتی اصفهان به شمار میآید. این غذا از جایگاه خاصی در میراث غذایی این استان برخوردار است و طعم بسیار لذیذی دارد. بهترین نوع بریان با گوشت گوسفند تازه تهیه میشود؛ اما امروزه این غذا را با گوشت مرغ نیز طبخ میکنند. آوازه و شهرت بریان، محدود به استان اصفهان و ایران نیست؛ این غذای سنتی بسیار لذیذ اصفهانی از شهرت جهانی برخوردار است. رستورانهای مخصوصی به نام بریانی در استان اصفهان، این غذای لذیذ را به شما ارائه میکنند.
بریان، غذایی چرب، مقوی، پرخاصیت و خوشطعم است که با استفاده از گوشت گوسفند چرخکرده، نعنا، پیاز، زعفران و دارچین درست میشود و معمولا همراه با جگر سفید پخته چرخشده و نان سنگک به سر میز آورده میشود. طبخ این غذا کمی مشکل است اما طعم خارقالعاده آن، قطعاً ارزش زحمتی که میکشید را خواهد داشت.
با قدم گذاشتن در یک مغازه بریانی در کوچههای تاریخی اصفهان، عطر و طعم گوشت تازه گوسفند سرخشده شما را مدهوش خواهد کرد. بریانی با تزئین خلال پسته، خلال بادام و زرشکی که با زعفران، لعاب خاصی به خود گرفتهاند، به راستی غذایی چشمنواز است. نان سنگک خانگی چرب زیر بریانی، یکی از لذتبخشترین بخشهای خوردن این غذا به شمار میآید.
خورش ماست بهعنوان پیشغذا، دسر یا کنار غذا بهصورت سرد سرو میشود و از این نظر هیچ شباهتی به خورشهای ایرانی ندارد.
خورش ماست از خوراکیهای بسیار لذیذ و خوشمزه اصفهانی به شمار میرود که خیلی از مردم بهخاطر اسم خورش که روی آن قرار دارد، تصور میکنند که این غذا مشابه سایر خورشها باید با برنج میل شود؛ اما خورش ماست در کنار غذای اصلی و در بشقابهایی جداگانه، پای ثابت مهمانیهای مجلل و بزرگ همچون جشن عروسی است. با این وجود، طعم لذیذ و متفاوت آن باعث شده است که راه خود را به هر سفرهای باز کند. این خورش خوشطعم که حاوی گوشت گردن گوسفند، ماست چکیده، زعفران و شکر است و معمولا با خلال پسته و زعفران تزئین میشود، بهعنوان پیشغذا، دسر یا کنار غذا بهصورت سرد سرو میشود و از این نظر هیچ شباهتی به خورشهای ایرانی ندارد.
یکی از ویژگیهای اصلی این خوراکی محلی، طعم شیرین آن است و از همین رو بیشتر برای دسر مصرف میشود. علاوه بر این، لذت صرف یک کاسه خورش ماست به سرد بودن آن برمیشود که بخشی از آن به وجود ماست چکیده در این پیشغذا مربوط میشود؛ اما این همه ماجرا نیست، شما با خورشی کشدار درست مثل حلیم بادمجان مواجه خواهید شد که لذت خوردن آن را دوچندان میکند. غذاخوریهای حاشیه زندهرود، خیابانهای اطراف میدان نقش جهان، هتلهای اصفهان و غیره از گزینههای پیش روی شما برای چشیدن بهترین خورش ماست عمرتان هستند که نباید از آن غافل شوید. خورش ماست از آن امضاهای اصیل اصفهانی است که خود به تنهایی دلیل خوبی برای سفر به خطه از کشورمان محسوب میشود.
کباب زردک یا کباب مشتی، یکی از انواع کبابهای سنتی استان اصفهان است که با گوشت چرخکرده، پیاز، زردک، آرد نخودچی و ادویهجات درست میشود. این کباب، در واقع یک نوع شامی فوقالعاده خوشطعم و خوشخوراک است که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد کرد. زردک یا هویج ایرانی، یک گیاه بسیار مفید و با طعم شیرین است که با وجود فسفر، پتاسیم، منگنز، روی و آهن، خواص بیشماری از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش وزن و بهبود هضم غذا دارد.
کباب زردک با یک نوع چاشنی مخصوص درست میشود که میتواند یک شهد ساده یا ترکیب سرکه و شیره انگور باشد. این کباب با طعمی ترش و شیرین معمولاً با نان یا برنج سرو میشود و تجربهای متفاوت از یک شامی را به شما ارائه میدهد. کباب زردک به آسانی و در کمتر از یک ساعت در خانه آماده میشود و میتوان آن را بهعنوان غذای اصلی، پیشغذا، غذای پیک نیک یا یک میان وعده خوشمزه سرو کرد.
منبع : کجارو
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!