طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی خوشمزه و لعابدار
آبگوشت یک غذای سنتی و محبوب است که جایگاه خاصی در فرهنگ غذایی ما دارد. غذایی خوشمزه، پرخاصیت انرژی زا که از قدمتی دیرینه برخوردار است. آبگوشت در نقاط مختلف کشور ما با دستورالعمل های گوناگون طبخ می شود، بنابراین می توانید این غذای مقوی و خوشمزه را با دستور پخت های متفاوت تهیه کنید. در صورتی که می خواهید آبگوشت را به صورت ساده کنید، طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی به شما کمک خواهد کرد.
گوشت گوسفندی با استخوان ۳۰۰ الی ۵۰۰ گرم
دنبه گوسفندی ۵۰ الی ۱۰۰ گرم
سیب زمینی متوسط ۲ تا ۴ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
گوجه فرنگی ۲ عدد
نخود نصف لیوان
لوبیا سفید نصف لیوان
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
لیمو عمانی ۲ تا ۳ عدد
آبگوشت سنتی خوشمزه و لعابدار را در قابلمه و طی چهار مرحله می توانید تهیه کنید.
در ابتدا باید نخود و لوبیا را به مدت ۲۴ ساعت در آب بخیسانید. در طی این مدت لازم است که آب آنها را چند بار عوض کنید. این کار کمک می کند تا نفخ حبوبات به خوبی گرفته شود.
گوشت را به همراه پیاز، گوجه فرنگی، دنبه و حبوبات بپزید. برای این کار ابتدا پیازها و گوجه فرنگی ها را به دو یا چهار قسمت تقسیم کنید. سپس آنها را به همراه نخود، لوبیا، گوشت، دنبه، ادویه جات و آب در قابلمه ریخته و قابلمه را بر روی شعله قرار دهید. در تهیه آبگوشت سنتی ساده باید مقدار آب را دو تا سه برابر دیگر مواد در نظر بگیرید، طوری که به اندازه یک انگشت از سطح مواد داخل قابلمه را بپوشاند. همچنین بهتر است در ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب زودتر به جوش بیفتد و وقتی آب شروع به جوشیدن کرد شعله را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید.
بعد از گذشت دو تا سه ساعت و زمانی که حبوبات و گوشت به خوبی پختند، سیب زمینی ها را اضافه کنید. می توانید سیب زمینی ها را به خوبی شسته و آنها را با پوست بپزید. اگر دوست دارید آبگوشت شما لعابدارتر شود، بهتر است پوست سیب زمینی ها را بگیرید و آنها را دو نیم کنید.
اضافه کردن لیمو عمانی به ذائقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید در تهیه آبگوشت سنتی از لیمو عمانی استفاده کنید، باید تلخی لیمو عمانی را بگیرید. برای این کار می توانید لیموها را به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید و بعد به آبگوشت اضافه کنید. استفاده از پودر یا پرک لیمو عمانی نیز کمک می کند تا آبگوشت تلخ نشود. همچنین می توانید لیموها را بعد از یک ساعت از آبگوشت خارج کنید. این کار هم می تواند از تلخ شدن طعم آبگوشت جلوگیری کند. در مرحله آخر نمک و آب را به آبگوشت اضافه کنید. اگر رب را قبل از اضافه کردن کمی در روغن تفت دهید غذای شما خوشمزه تر می شود. در آخر باید بگذارید آبگوشت بیشتر بپزد، تا جایی که خوب جا بیفتد و آماده سرو کردن شود.
با طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی در قابلمه آشنا شدید. در صورتی که قصد دارید آبگوشت را در زودپز بار بگذارید می توانید همه مواد را از اول و به صورت یکجا در زودپز بریزید و به مدت یک ساعت بپزید. البته بهتر است این کار را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید. برای این منظور ابتدا گوشت، پیاز، حبوبات، ادویه جات و آب را در زودپز ریخته و به مدت نیم ساعت بپزید. سپس سیب زمینی ها و گوجه فرنگی ها را اضافه کرده و یک ربع زمان بدهید تا خوب پخته شوند. در مرحله آخر لیمو عمانی و نمک را اضافه کنید و به مدت ده دقیقه به آبگوشت حرارت بدهید. به این ترتیب آبگوشت شما در عرض یک ساعت آماده خواهد شد.
طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی مرغ با طرز تهیه آبگوشت گوسفندی تفاوت هایی دارد. البته می توانید آبگوشت ساده مرغ را درست شبیه به آبگوشت گوسفندی طبخ کنید و فقط به جای گوشت گوسفند از گوشت مرغ استفاده کنید. با این حال در نظر داشته باشید که مراحل پخت آبگوشت مرغ با مراحل پخت آبگوشت سنتی گوسفندی تفاوت دارد.
در طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی مرغ باید ابتدا حبوبات خیس خورده را به مدت یک ساعت بپزید. سپس گوشت مرغ را با ادویه جات طعم دار کنید و به حبوبات اضافه کنید. در این مرحله می توانید گوجه فرنگی را نیز به دو یا چهار قسمت تقسیم کرده و داخل آبگوشت بریزید. در ادامه پیاز خرد شده را سرخ کنید. سپس رب گوجه فرنگی را به همراه پیازها تفت داده و به داخل آبگوشت بریزید. در مرحله بعد سیب زمینی ها را پوست گرفته، دو نیم کنید و به آبگوشت اضافه کنید. پس از گذشت نیم ساعت نمک آبگوشت مرغ را اندازه کنید و درب قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید تا آبگوشت جا بیفتد و به غلظت دلخواه برسد.
بهتر است در پخت آبگوشت مرغ از آبلیمو یا لیمو عمانی استفاده نکنید، چون ممکن است آبگوشت شما طعم سوپ بگیرد. ضمن این که می توانید در تهیه این غذا به جای نخود و لوبیا از لپه استفاده کنید. همچنین شما می توانید آبگوشت مرغ را بدون رب تهیه کنید و به جای گوجه فرنگی از گوجه گیلاسی استفاده کنید.
در طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی نکات و فوت و فن هایی وجود دارد که به هر چه خوشمزه تر شدن آبگوشت کمک می کند.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!